Mexicanen lopen met 500 sinaasappels op de rug

De Mexicaan German Silva, tweevoudig winnaar van de New York Marathon, gaat tegenwoordig door het leven als trainer en doet er alles aan om zijn sport te promoten. Daarom organiseert hij jaarlijks een sinaasappelrace in zijn geboortedorp Tecomate.

De winnaar verloor geen enkele van de 500 meegevoerde sinaasappels. (foto Runnersweb)
Onlangs vond er opnieuw zo’n wedstrijd plaats, schrijft het magazine Runner’s World. Plaatselijke sinaasappelplukkers legden om ter snelst een parcours van 800 meter af met een mand vol van hun geliefde vruchten op hun schouders.

Silva was vroeger zelf sinaasappelplukker. De kracht die hij opdeed tijdens het zware werk op de plantage van zijn vader kon hij later goed gebruiken als atleet.

Het bizarre loopfestijn vindt plaats ter afsluiting van de oogstperiode en wordt gevierd met een behoorlijke hoeveelheid alcohol. Leonardo Sol Gonzalez, een 27-jarige plukker uit Tecomate, beschikte over de beste combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. Merkwaardig genoeg verloor hij tijdens de wedstrijd geen enkele van de 500 sinaasappels.Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?