Mega Toby is megasportief

Hij is niet alleen Mega Toby, maar tegelijkertijd ook mega sportief, die Louis Talpe. Dat mocht running.be magazine op een trainingsloopje aan den lijve ondervinden!

Loop je zoals vandaag het liefst ’s morgens?

Louis Talpe: “Ik loop het liefst nuchter en daarna neem ik dan een stevig en supergezond ontbijt. Door de aard van mijn job met de vele opnamedagen en voorstellingen ligt gezond eten niet zo voor de hand. Ik pak dat toch vrij gedisciplineerd aan. Alles wat je na acht uur ’s avonds eet, blijft eraan hangen, dus ik probeer zo veel mogelijk te vermijden om laat op de avond te eten. Na de voorstelling ga ik naar huis, drink nog wat water, kijk misschien nog wat tv en ga dan naar bed. Misschien niet heel spannend, als ik het zo vertel, maar wel gezond!”

Je loopt nu in een volledige outfit, licht en toch goed beschermd tegen de kou. Ben je een sportmateriaalfreak?
“Zeker! Wat je tegenwoordig op de markt vindt, man man man! Lichte stoffen die je toch nog warm houden. Zeker in de winter is dat belangrijk. In plaats van je in twee truien kapot te zweten en het toch nog koud te hebben, kan het nu veel en veel beter. De juiste schoenen voor het lopen, broek, sweater … ja, ik kan nog wel een tijdje doorgaan (lacht). In mijn ogen creëert goed materiaal veel sportplezier. Dat het soms iets extra kost is waar. Maar als je bekijkt welke meerwaarde het oplevert naar ervaring én plezier, is het voor mij de prijs wel waard.”

Heb je geen spijt dat je geen sportcarrière hebt nagejaagd?
“Ik deed tot mijn veertiende ook nog aan competitiezwemmen en daar haal ik nu nog mijn voordeel uit bij de Zwintriatlon. Maar als ik me op triatlon wil focussen, moet ik er meer tijd insteken. Je hebt gelijk, ik heb veel sporten gedaan en voor veel daarvan had ik talent. Als je dat van jezelf mag zeggen, tenminste … Maar dat was nog voor de topsporthype. Het was toen meer de tijd van ‘eerst studeren’. Hoor mij nu bezig, net of ik al zo oud ben (lacht).”

Lees het volledige interview in het januarinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?