Meer dan 6.000 lopers op tweede Generali Great Bruges Marathon

Zondag heeft in Brugge de tweede editie van Generali Great Bruges Marathon plaatsgevonden. De deelnemers konden kiezen uit vier verschillende formules of afstanden.

Maar liefst uit 55 verschillende landen stonden lopers en wandelaars aan de start. Onderweg zorgden muziek, DJ’s, klappers en aanmoedigingsborden voor een prachtige beleving. De start was voorzien aan de Dijver en de finish op de Grote Markt in Brugge.

Europees marathonkampioen Koen Naert gaf om 9 uur het startschot van de marathon en trad nadien zelf aan over de halve afstand. Het was zijn eerste en enige wedstrijd dit jaar in België na de gouden medaille. Hij won in een tijd van in 1u05:21, maar liefst 7 minuten sneller dan nummer twee Tomas Debevere

De beste vrouw op de halve marathon was Anne-Marie Danneels in 1u22:10. Ook Van Schuerbeeck domineerde op de hele afstand en finishte ruim boven zijn persoonlijk record van 2u12:49. Voormalig triatleet Rutger Beke werd tweede in 2u34:20. Muriëlle De Winter was de snelste vrouw in 2u58:32.

Op culinair vlak viel er heel wat te ontdekken. Na de finish werden alle marathonlopers aan de foodmarket op de Burg getrakteerd op een prachtig degustatiebord met 4 lekkere gerechtjes. Ook de lopers van de halve marathon kregen een aantal hapjes geserveerd en voor de wandelaars van de halve marathon was er onderweg zelfs een bevoorrading met cava en chocolade van Chocolatier Dumon voorzien.

De deelnemers aan de nieuwe Family Walk van 8 km konden tijdens hun passage doorheen Hotelschool Spermalie genieten van een degustatiebordje. Na de finish ontving iedere loper of wandelaar ouder dan 18 ook nog een Brugse Zot. Zo konden de deelnemers aan de Great Bruges Marathon & Walk niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk van Brugge proeven zondag!