Meer dan 5000 lopers klaar voor Gent Urban Trail

Gent maakt zich op voor een heus loopfeest, want zondag vindt de tweede Gent Urban Trail plaats. Het is het eerste grote loopevenement van het jaar in de Oost-Vlaamse hoofdstad. Op 22 mei is er ook de Stadsloop De Gentenaar.

De tweede editie van de Gent Urban Trail® (20 maart) maakt deel uit van de NN Urban Trail Series®. Meer dan 5000 lopers trekken zondagochtend hun loopschoenen aan voor een sportieve ontdekkingstocht door de Gentse binnenstad. Onder hen ook 10 rolstoelatleten die onder begeleiding het volledige parcours afleggen, inclusief trappen. Wie er nog wil bij zijn, kan zich trouwens ter plaatse inschrijven.

De Gent Urban Trail® belooft een bijzonder prikkelende mix van sport en cultuur te worden. De lopers passeren op hun tocht van 10,8 km door de Arteveldestad langs culturele hoogstandjes zoals de Vlerick Business School – waar ze een echte Panamarenko kunnen bewonderen – en de binnentuin van het Design Museum Gent. Beide locaties zijn nieuw op het parcours.

Nog een opvallende nieuwkomer dit jaar is Kinepolis, waar de rode loper letterlijk en figuurlijk wordt uitgerold voor de deelnemers. Ze lopen er dwars door de grootste zaal van het cinemacomplex en pikken er een filmfragment mee. Van daaruit gaat het naar Koning Albertpark en de stedelijke bibliotheek. Veel tijd om een boek te lezen hebben de lopers niet, want ze worden verwacht op het tweede deel van het parcours, met onder andere het Hof van Ryhove en de Oude Vismijn, met een prachtige passage langs het water.

Succesnummers

De succesnummers van de eerste editie, zoals het Stadhuis, het Graffiti- en Glazen Straatje, het huis van Alijn en de Vooruit, liggen opnieuw op het parcours. Ook de start en finish liggen net als vorig jaar in de Leopoldskazerne. Onderweg zullen lopers en supporters kunnen genieten van muzikale begeleiding van onder meer de Orde van de Belleman.

Urban Trail® op wieltjes

De NN Urban Trail Series® typeren zich door hun avontuurlijke stadsparcours waarbij de deelnemers stedelijke hindernissen trotseren. Dat wordt dit jaar extra in de verf gezet door een delegatie van Onafhankelijk Leven vzw. Deze organisatie zet er zich voor in dat personen met een handicap een gewoon leven kunnen leiden, ondanks de obstakels die een fysieke of mentale beperking met zich meebrengen. Tien rolstoelatleten gaan op 20 maart de uitdaging aan. Enkele kleine aanpassingen aan het parcours en de begeleiding en steun van meer dan 130 lopers maakt het voor hen ook mogelijk om deze ervaring op te doen.

Beleving staat centraal

De Gent Urban Trail® staat voor beleving in plaats van competitie. Het ontdekken van de stad en plaatsen die anders niet bereikbaar zijn voor lopers, zijn belangrijker dan een snelle tijd neerzetten. Daarom is er dit jaar geen tijdsregistratie. Als mooie herinnering aan het sportieve avontuur worden op drie locaties foto’s en video’s gemaakt van de lopers, die NN Insurance en NN Investment Partners, partners van de NN Urban Trail Series, gratis aanbieden aan de lopers. De deelnemers kunnen hun gepersonaliseerd beeldmateriaal nadien terugvinden via hun MyPage.

Inschrijven kan nog

Goed nieuws voor wie zondag wil meelopen, maar nog niet is ingeschreven. Het is mogelijk om ter plaatse in te schrijven. Registreren kan vanaf 8u in de Leopoldskazerne. Om tijd te winnen, vullen de deelnemers best het online daginschrijvingsformulier in, dat terug te vinden is op de website van Gent Urban Trail®. Deelnemers die reeds online waren ingeschreven, hebben dinsdagochtend een bevestigingsmail ontvangen en kunnen zondag rechtstreeks hun borstnummer ophalen.

Praktisch
*Start & finish: Leopoldskazerne (ingang via Kattenberg of Gaspar de Craeyerstraat)
*Start in 6 waves om het kwartier. Het startschot van de eerste wave (om 9u) wordt gegeven door Resul Tapmaz, schepen voor Sport, Welzijn, Gelijke Kansen en Gezondheid.
*De Laatste wave start om 10.15u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?