Meer dan 4000 lopers in de regen

Ondanks de regen mocht GvA Dwars door Mechelen toch meer dan 4000 lopers verwelkomen, 4100 om precies te zijn. Zij konden kiezen tussen een 5 en een 10 km. Op de langste afstand was Maarten Van Steen de snelste.

Meer dan 4000 lopers trotseerden de regen in Mechelen. (foto Gert Vanden Broeck)

De loopnamiddag in de Mechelse binnenstad begon om 13u met de Chiquita Kids Run. Tussen de buien door liepen een 200tal enthousiaste kindjes over een parcours van 1 km.

Het startschot voor de Start to Run 5 km weerklonk om 14u15. Bij de deelnemers ook ex-Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath en Showbizz Bart. Beiden werden vooraf klaargestoomd door Energy Lab en liepen de wedstrijd probleemloos uit. “Dit smaakt naar meer”, sprak Showbizz Bart na afloop. “Toen ik aan de trainingen begon had ik nooit gedacht dat lopen zo leuk kon zijn. Ik wil in de toekomst zeker nog wedstrijden lopen.”

Een concurrent voor Matthias De Beule was Showbizz Bart niet. De Beule won de 5 km in een tijd van 15’50”. In een spannende laatste kilometer nam de zoon van Carrefour Running Tour-speaker Johan De Beule afstand van Kasimir Reynders (15’54”) en Matthias Pittoors (15’58”). Bij de vrouwen won Tine Van Orshoven (19’34”) voor Lieve Stroobants, die een abonnement heeft op podiumplaatsen in Mechelen, en Nele Hendrickx.

De GvA Dwars door Mechelen 10 km, die om 15u van start ging, was een strijd tussen vijf lopers die tot de laatste kilometer samen bleven. Uiteindelijk bleek Maarten Van Steen de beste in 29’43”, een parcoursrecord. Thuisloper Kjell De Hondt, de winnaar van 2008, werd tweede en Michel Asemans derde. Vanja Cnops was de snelste vrouw in 35’08”. Tine Diels en Cindy Vermeiren vervolledigden het podium.

Alle uitslagen van GvA Dwars door Mechelen vind je maandag in Gazet van Antwerpen en staan vanaf dinsdagmiddag op www.carrefourrunningtour.be.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?