Marathonloper neemt de bus

Een Britse marathonloper vond een wel heel erg originele manier om een snelle chrono neer te zetten. De man nam na driekwart race de bus, maar werd betrapt en moest zijn bronzen medaille terug inleveren.

Rob Sloan met zijn bronzen medaille, die hij achteraf weer moest inleveren. (foto kielder marathon)
De 31-jarige Rob Sloan stapte tijdens de Kielder Marathon in Northumberland na 32 kilometer doodleuk op de bus. Vlak voor de finish stapte hij weer uit en wachtte achter een boom op zijn concurrenten.

Nadat de koplopers hem waren gepasseerd, vervolgde Sloan weer zijn weg. Hij finishte als derde in 2u51. Voor de camera’s van een lokaal tv-station vertelde Sloan dat hij alles had gegeven en dolgelukkig was met zijn bronzen medaille. Op de vraag waar hij collega-loper Cairns, die lange tijd op de derde plek liep, ingehaald had, kon de man echter geen antwoord geven.

Sloan viel uiteindelijk door de mand toen verschillende getuigen van het voorval hun beklag hadden gedaan bij de organisatie. In eerste instantie ontkende de atleet het bedrog, maar hij wist zijn onschuld niet lang vol te houden. De organisatoren besloten Sloan te diskwalificeren.