Marathon te kort, organisator probeert het goed te maken

Een marathon is 42,195 km lang, maar niet altijd. Dat bleek onder meer tijdens de Mississippi Gulf Coast Marathon.

Een marathon die niet exact 42,195 km lang is, dat gebeurt wel vaker. Een wedstrijd in de VS maakte het zelfs enkele jaren op een rij mee. En nu was het dus de beurt aan de Mississippi Gulf Coast Marathon. De deelnemers hadden in het zuiden van de VS slechts 41,40 kilometer gelopen.

Voor sommige deelnemers was dat iets te korte traject een serieuze streep door de rekening, omdat ze zich in Mississippi hoopten te kwalificeren voor de marathon van Boston. Maar omdat de marathon aan de Gulf Coast te kort was, erkent de organisatie van de marathon van Boston die tijden niet.

Trouwen

Organisator Jonathan Dziuba was er het hart van. Hij reageerde bij Sun Herald en stak de hand in eigen boezem: “Door een communicatiefout van mij, was het parcours te kort. Ik heb het volste vertrouwen in mijn mensen en zij bevestigden dat ze exact gedaan hebben wat ik hen had opgedragen. Ik gaf de instructie om een bepaald keerpunt te snel op het parcours te leggen. Het spijt mij enorm dat ik die fout niet tijdig heb ingezien en ik vind dit bijzonder jammer voor de mensen die zich hier wilden kwalificeren. Het voelt voor hen alsof je er aan het altaar achterkomt dat de geliefde waarmee je gaat trouwen eigenlijk al getrouwd is.”

Deelnemers die in Mississippi een kwalificatietijd voor Boston hadden gelopen, krijgen van de organisatie de kans om over 6 weken gratis deel te nemen aan de Louisiana Marathon. Ze mogen volgend jaar ook gratis deelnemen aan de marathon in Mississippi.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?