Man loopt heel het parcours van de Tour de France

Geraint Thomas schreef zondag geschiedenis door zijn eerste Tour de France te winnen. Enkele dagen eerder had Peter Thompson zijn Ronde van Frankrijk al afgewerkt. Op loopschoenen.

Het parcours van de Ronde van Frankrijk van dit jaar was zo’n 3300 kilometer lang. Niet alleen 145 renners bereikten Parijs, ook de Brit Peter Thompson deed dat.

Hij begon op 19 mei aan zijn loopavontuur en legde op zijn loopschoenen het volledige parcours – inclusief 45 klimkilometers – van de Tour af. De ultraloper waagde zich eerder al aan opmerkelijke loopuitdagingen. Zo liep hij 44 dagen op een rij een marathon, telkens in een ander land. Met een marathonbesttijd van 2u25’31” trekt hij zich ook in het ‘kortere’ werk aardig uit de slag. Thompson liep de Tour de France in 68 dagen (2 dagen sneller dan verwacht) en legde gemiddeld 48 kilometer per dag af.

De bedoeling van Thompson was ook om geld in te zamelen voor de goede zaak. Tot dusver staat er meer dan 20.000 euro op de teller, een som die naar mentale gezondheidszorg gaat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?