Man loopt 107 km om mooie boodschap te verspreiden via Strava

Ruim een jaar geleden vond er een aanslag plaats in Manchester. Een loper herdacht die vreselijke gebeurtenis op een mooie manier.

Nathan Rae is een 37-jarige filmmaker en ultraloper uit het Engelse Manchester. Hij bedacht een mooie manier om de aanslag van 23 mei 2017 te herdenken. Toen richtte een terrorist een bloedbad aan in de Manchester Arena, de plek waar popster Ariana Grande die avond optrad.

Rae stippelde een route van liefst 107 kilometer uit. Het werd een tocht die hij in 18 uur aflegde. Het resultaat was zogenaamde gps-kunst. Met zijn looproute creëerde hij op Strava een hartje, met daarin de letters MCR. Je leest het dus als: I love Manchester.

Rae liep tijdens zijn onderneming niet toevallig langs plekken als het Royal Manchester Children’s Hospital, brandweerkazernes en politiebureaus. Hij zette een punt achter zijn ultra aan de Manchester Arena. De filmmaker liet na afloop weten dat de steun onderweg heel veel deugd deed. Zowel op straat als op social media. Een vader die met zijn zoontje van vijf jaar ook een stukje meeliep, was voor Rae een van de hoogtepunten.

Het geld dat de man inzamelde met deze stunt, gaat integraal naar North West Air Ambulance.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?