Man loopt 100 halve marathons op 100 dagen tijd in eigen woonkamer

Asif Amirat daagde zichzelf uit om 100 halve marathons te lopen op 100 dagen tijd. In de (kleine) woonkamer van zijn appartement nog wel!

Zorgverleners NHS bedanken
Amirat, een gepassioneerd loper uit Manchester, was enorm onder de indruk van de manier waarop de zorgverleners van de NHS (National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk) zijn premature tweelingdochtertjes ter wereld brachten. “Zij zijn echte helden. Ze zorgden voor mijn dochters, die 2 maanden te vroeg geboren werden, alsof het hun eigen kindjes waren. Dat ga ik nooit vergeten. Tijdens deze corona-pandemie staan ze meer dan ooit op de eerste rij om anderen te helpen, dus ik wou echt iets doen om hen te bedanken en te helpen,” aldus Amirat.

30 dagen vasten én lopen
Om geld in te zamelen voor de gezondheidswerkers van de NHS besloot hij om 100 halve marathons te lopen op evenveel dagen tijd. In zijn woonkamer, gezien de quarantaine. Zijn doel is om 10.000 pond in te zamelen. Klein detail: de eerste 30 dagen liep hij zonder te eten of te drinken van zonsopgang tot zonsondergang, wegens de Ramadan (23 april tot 23 mei 2020). Vandaag (29 mei) is dag 38!

Beperkt loopparcours
Het lopen gebeurt rond de salontafel (2m x 2,5m groot) in zijn appartement. Niet zo’n boeiend loopparcours… “Lopen rond de salontafel is inderdaad soms saai want erg veel is er niet te zien in vergelijking met buiten in de open lucht, zeker als je het gedurende 3 uur doet. In het begin voelde ik me soms duizelig van alsmaar rondjes te lopen maar dat is nu gelukkig voorbij. Ik moet wel goed opletten dat ik niet tegen de sofa of de muur loop want mijn appartement is echt niet groot. Ik heb al een paar flinke blauwe plekken opgelopen… Maar ik blijf gemotiveerd doordat ik denk aan het fantastische werk van de zorgverleners van de NHS en het geld dat ik voor hen inzamel. Daar doet ik het voor! Ik luister ook naar podcasts tijdens het lopen en soms zet ik de televisie aan, dat leidt me af. Ik geef echt niet op!”

Volg Amirats avonturen op de voet!
Als je de dagelijkse loopavonturen van Asif Amirat wil volgen, kan je dat doen via Instagram. Wij wensen hem alleszins nog veel succes verder en we hopen dat hij slaagt in zijn uitdaging!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?