Luister naar de opzwepende beats van het vernieuwde running.be Spotify account

Met deze playlists geef je jouw loopsessie een extra boost.
Onze vertrouwde looplijstjes kregen een make-over. Samen met Sony Music voorziet running.be je van maandelijkse updates, verschillende BPM-lijstjes en playlists die worden samengesteld door zowel nationale als internationale artiesten. Zo weet je bijvoorbeeld welke energieboostende nummers Loïc Nottet en Laura Tesoro in hun afspeellijsten hebben staan. Ook de playlist van onze coverfiguur van deze maand, Jani Kazaltzis, kan je beluisteren!
Een betere prestatie?
Het juiste nummer op het juiste moment kan wonderen doen voor je prestatie. Net wanneer je een klein dipje hebt tijdens je training hoor je jouw favoriete nummer dat je die figuurlijke vleugels geeft. Er is een reden waarom muziek ook weleens ‘legale doping’ genoemd wordt in de sportwereld.

Een wetenschappelijk onderzoek van de Londense Brunel University, dat het effect van muziek op het tempo en de zuurstofopname bestudeerde, toonde aan dat goedgetrainde triatleten een training op de loopband bijna 20% langer volhielden dan in een sessie zonder muziek. Het zuurstofgebruik lag 1% lager, waardoor de sporters ook efficiënter liepen. Dat muziek je ook nog eens afleidt van vermoeidheid en pijn én dat het het waargenomen inspanningsniveau vermindert, is extra mooi meegenomen.

Sound on? Go!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?