Lopers uit alle hoeken van de wereld op derde editie Athora Great Bruges Marathon

Rond 6.000 lopers en wandelaars uit binnen- en buitenland zullen komende zondag, 20 oktober, naar Brugge afzakken voor de derde editie van de Athora Great Bruges Marathon.
Olympiër Willem Van Schuerbeeck start opnieuw als topfavoriet in de marathon. De halve marathon is met bijna 3.000 deelnemers de populairste afstand. Wandelaars kunnen in Brugge kiezen voor de 21K Walk of de Family Walk over 8 km. Voor elk wat wils dus. 
Het startschot voor de marathon en de halve marathon wordt zondag om 10u gegeven door Franky Demon, de Brugse schepen van Sport. Die gelijktijdige start is een nieuwigheid ten opzichte van vorig jaar. Door alle lopers samen te laten vertrekken, worden de looptempo’s en piekmomenten van beide proeven beter op elkaar afgestemd, vooral in de latere fases van de wedstrijden. Om 10u30 beginnen de wandelaars aan hun tocht door Brugge, zowel de deelnemers aan de 21K Walk als die aan de Family Walk 8K. Zowel de loop- als de wandelevents vertrekken aan de Dijver en finishen op de Grote Markt.

Willem Van Schuerbeeck, die ons land drie jaar geleden vertegenwoordigde op de olympische marathon in Rio, wordt de te kloppen man in de Athora Great Bruges Marathon. Vorig jaar wist de Merchtemnaar al te winnen in Brugge. Kan hij zondag zijn titel verlengen?

Naast de sportieve kant heeft de Athora Great Bruges Marathon ook een culinair luik. Alle (halve)marathonlopers krijgen een heerlijk degustatiebordje en kunnen aan de finish de gezellige foodmarket bezoeken, waarvoor de organisatie samenwerkt met Hotel- en Toerismeschool Spermalie en The Foodmaker. De deelnemers van de 21K Walk worden onderweg getrakteerd op cava en Dumon chocolade en kunnen na afloop ook komen proeven op de foodmarket. De wandelaars van de Family Walk worden uiteraard ook niet aan hun lot overgelaten en mogen zich verheugen op een degustatiebordje onderweg tijdens hun passage bij Spermalie. En last but not least: elke deelnemer (18+) mag na de finish een Brugse Zot of Sportzot in ontvangst nemen.

Nog een onmisbaar ingrediënt voor een geslaagde Athora Great Bruges Marathon: de supporters! Net als de lopers en wandelaars worden ook zij in de watten gelegd. Supporteren kan en mag uiteraard langsheen heel het parcours, maar in de twee Athora Cheering Zones mag het nog net ietsje meer, luider en muzikaler zijn. Opzwepende dj-sets en cheering sticks zullen voor een geweldige sfeer zorgen. Waar zijn die feestjes? De eerste Athora Cheering Zone ligt in hartje Brugge, aan het Sasplein. Hier komen alle afstanden langs. De tweede Athora Cheering Zone ligt aan de Herdersbruggestraat, waar de (halve)marathonlopers en -wandelaars passeren. Het Sasplein en de Herdersbruggestraat dus. Daar zijn die feestjes!

Maar lopen en wandelen door Brugge is sowieso een feest… en een internationaal feest bovendien. Er hebben zich immers al lopers en wandelaars uit 62 verschillende landen ingeschreven. De Fransen, Britten en Nederlanders spannen de kroon bij de buitenlandse deelnemers. Ook title partner Athora komt met een grote delegatie naar Brugge. Er zullen 350 medewerkers en makelaars van Athora aan de startlijn (van de verschillende afstanden) staan. 

Tot slot vermelden we graag nog een interessant weetje voor alle deelnemers en supporters. Heel wat Brugse handelaars bieden van 14 tot 20 oktober een ‘marathonspecial’ aan hun klanten aan. In aanloop naar de Athora Great Bruges Marathon is het dus zeker de moeite waard om deze week ook een Brugse ‘shopping marathon’ te doen en zo te genieten van een mooie korting of een extraatje. 
Online inschrijven voor de derde editie van de Athora Great Bruges Marathon kan nog tot en met vrijdag 18 oktober middernacht. Zaterdag en zondag kan er ter plaatse in Brugge ook nog ingeschreven worden. Vanaf zaterdag kunnen de online-ingeschrevenen hun startnummer al komen afhalen in de Hallenzalen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?