Lopers mogen niet meer in groep joggen

We dachten aanvankelijk dat het om een late 1 aprilgrap ging, maar niets is minder waar. Je mag niet langer overal in groep joggen.

Voor je begint te panikeren: het verbod geldt alleen in Sierra Leone. Daar vond de politie dat ze moest ingrijpen omdat ze veel klachten kreeg naar aanleiding van loopgroepjes die door de straten trokken. Zij hinderden steeds vaker het verkeer (bijvoorbeeld: kloppen op voertuigen) en zorgden met hun luide muziek ook voor overlast. Volgens de politie gebruikten sommige loopgroepjes de sport ook om makkelijker diefstallen te plegen.

Daarom is het vanaf heden in Sierra Leone verboden om in groep te joggen op de openbare weg. “In het belang van de algemene veiligheid.” De politie liet in een mededeling weten dat er voldoende recreatiedomeinen zijn waar sporters kunnen lopen. En anders is er altijd nog het strand, klinkt het.

Uiteraard is niet iedereen het eens met het verbod. Lokale tv-ster Amadu Lamarana Bah postte op haar Facebook een mededeling met als boodschap: “Ik denk dat er belangrijkere problemen zijn om op te lossen. Zoals de vele gewapende overvallen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?