Loper legt dezelfde route af als Forrest Gump: 24.000 kilometer

Nee, de man op de foto is niet 'de echte' Forrest Gump. Maar de gelijkenissen zijn wel duidelijk.

“Doe in je leven één ding waarmee je het verschil maakt.” Dat was een van de laatste dingen die de moeder van Rob Pope hem vertelde voor ze stierf. Het bleek de inspiratie voor een geweldig loopavontuur dat in 2016 begon.

Pope koos ervoor om dezelfde route af te leggen als Forrest Gump, het personage dat Tom Hanks in 1994 in de gelijknamige film speelde. Ook Pope startte dus in Alabama, liep vervolgens van kust naar kust en kwam na 422 dagen en 24.140 kilometer aan in Monument Valley (Utah), de eindbestemming. De 39-jarige man uit Liverpool haalde ondertussen ook 36.000 euro op voor het goede doel, en werd tijdens de looponderneming vader van een dochter. Zoals je zelf kan zien, lijkt Pope tegenwoordig ook uiterlijk op Forrest Gump.

Het verhaal van Rob Pope doet ons onvermijdelijk denken aan dat van Sebastiaan Vandermolen en Weking Van Reeth. Onze twee landgenoten begonnen ook in 2016 aan een waanzinnig loopavontuur dat dit voorjaar eindigde: van het noorden van het Amerikaanse continent naar het uiterste zuiden lopen. In ons zomermagazine (nu in de winkel) lees je hun verhaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?