Lopen voor water

Nu zondag lopen tienduizenden atleten van over de hele wereld mee in de Great Ethiopian Run. Onze landgenoot Filip De Sutter is één van hen. Hij laat zich sponsoren om een dorp van drinkwater te voorzien.

De Great Ethiopian Run werd tien jaar geleden opgericht door de Ethiopiër Haile Gebrselassie. Zondag zullen opnieuw tussen de 30.000 en 40.000 atleten uit de hele wereld tien kilometer lopen door de straten hoofdstad Addis Abeba, tussen de 2.300 en 2.600 kilometer boven de zeespiegel.

Filip De Sutter uit Berlare neemt al voor de derde keer deel. Hij laat zich sponsoren om zo geld in te zamelen voor Run4Water, dat fondsen werft voor de waterprojecten van vzw Finado in Ethiopië.

“Het idee is ontstaan toen mijn vrouw Greta en ik in Wenjl in Ethiopië autopech kregen”, vertelt Filip in Gazet van Antwerpen. “We hadden water nodig voor de radiator. Enkele kinderen liepen voor ons om water. Toen kwam bij mij de gedachte op: als Ethiopiërs voor ons om water willen lopen, dan wil ik wel eens lopen voor een dorp dat nog geen veilig water heeft.”

Dit jaar loopt Filip om 1.100 kinderen in Ethiopian Andinet behoorlijk sanitair te geven. “We hopen dan ook dat we met de sponsoring van de loop voldoende geld te verzamelen”, besluit Filip.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?