Lopen tijdens je middagpauze: tips & tricks

Geen zin of tijd om voor je werk je sportschoenen al aan te trekken, maar komt er 's avonds ook vaak wel iets tussen, zodat je je geplande training niet kan doen? Dan kan een middagloop weleens de oplossing zijn.

Een korte loopsessie tijdens je middagpauze helpt je te ontspannen en verhoogt je productiviteit in de namiddag. Hier zijn enkele tips en aandachtspunten:

‘A short run is better than no run’
Houd deze wijsheid goed in je hoofd tijdens je middagloop. Je mag je loopsessie uiteraard zo lang maken als je wil, maar zelfs een kortere loopsessie van 20 minuutjes brengt al voordelen met zich mee. Iedere gelopen kilometer telt en elke minuut beweging levert je sowieso gezondheidsvoordelen op, zowel fysiek als mentaal.

Zorg dat er een lekkere lunch klaarstaat
Als je voor je vertrekt je lunch al klaarzet, kan je je daarop verlekkeren tijdens het lopen en dat is goed voor je motivatie. Zorg voor een maaltijd met voldoende koolhydraten en eiwitten en een klein beetje vetten om je energie op peil te houden. Vermijd te suikerrijke voeding en die vettige hap om een post-lunchdip te voorkomen.

Luister bij voorkeur niét naar muziek of een podcast
Hoe verslingerd je ook bent aan wat lekkere beats of een boeiende podcast in je oren tijdens het lopen: probeer je lunch run in stilte te doen. Geniet van de omgevingsgeluiden en geef ruimte aan je hersenen om tot rust te komen na een hele voormiddag concentreren. Misschien ontstaat er wel een creatief, origineel idee voor je werk tijdens het lopen.

Loop op een bekende route
Een lunchloop is niet bepaald het moment om een nieuwe route te gaan verkennen. Het codewoord is efficiëntie. Nieuwe paden opzoeken, daar heb je in het weekend een zee van tijd voor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?