Lopen op muziek in Antwerpen

Op 1 augustus wordt ter gelegenheid van de eerste Rock 'n' Roll Marathon de Antwerpse kanaalzone omgetoverd tot een groots muzikaal marathonparcours ten voordele van het Kinderkankerfonds.

De Rock ‘n’ Roll Marathon is een gloednieuwe organisatie van Kid Van Thienen en zal een combinatie zijn van lopen, inlineskating en muziek. Het parcours strekt zich uit van de brug in Viersel tot de Metropolis in Antwerpen via het jaagpad langs het Albertkanaal.

Er is zowel een shortrun van 10km als een halve marathon van 21km voorzien. De inlineskaters doen ook mee aan een parcours van 20 km die eveneens vertrekt in Viersel. De deelnemers passeren vele kilometers groene zone waaronder de put van Oelegem, waar bij mooi weer altijd wel waterskiërs en jetskiërs het beste van zichzelf geven.

Daarnaast treden er 15 Rock ‘n’ Roll livebands op in de breedste zin van het woord, gaande van het repertoire van Johnny Cash tot Metallica. De hoofdact is het Britse Live/Wire, de beste AC/DC tribute band ter wereld, die optreedt aan de finish voor de trappen van de Metropolis. Het finishdorp aan Metropolis wordt een ware festivalweide met gezellige terrasjes, een Kidsrun, een Tai chi demonstratie enzovoort.

Alle andere bands komen uit het Antwerpse. Aan de start, de invalswegen, bruggen en de finish zullen naast deze bands ook heel wat tap- en eetstanden staan voor de deelnemers en het publiek.

Ook is er een lookalike-wedstrijd voorzien. De prijs gaat naar de best verklede rock ‘n’ roll legende. (Buddy Holly, Axl Rose, Elvis Presley, Kiss,…). Om de deelnemers die aan de lookalike-wedstrijd willen meedoen extra te motiveren, zal er zowel aan de start als de finish een kapperstand van New Trend staan waar de lookalikes zich een geweldig Rock ‘n’ Roll kapsel kunnen aanmeten.

Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via de website www.rocknrollmarathon.be of in het Kid’s Rhythm ‘n’ Blues Kaffee op de Grote Markt 50 in Antwerpen of de Running Planet op de Gitschotelei 119 in Deurne.

De deelnameprijs bedraagt 15 euro, inclusief T-shirt 25 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?