Lopen kinderspel? Loopmode voor kinderen!

Terug naar school! En ook meteen naar de winkel voor een degelijke loopoufit? Want ook bij de kinderkleding is er sinds kort sprake van echte running fashion, zo blijkt uit een artikel in running.be magazine.

De piste, de straat of het bospad: het contrast met een blinkende catwalk kan niet groter zijn. En toch raken de modewereld en de loopsport steeds meer met elkaar vervlochten. “Comfort en techniek blijven natuurlijk prioritair bij loopkleding, maar de sportmerken spelen wel vaker in op de looks van hun outfits. Die trend was eerder al te zien bij de volwassenen, en sinds vorig seizoen is ze ook doorgebroken bij de kinderlijnen”, zeggen Eddy D’Hondt en Natasja Vansteenkiste van Runners Service Lab. Als hoofdaankopers hebben zij een goed beeld van de nieuwe collecties in de kinderloopmode.

“Tot voor kort bestond er geen echte running fashion voor kinderen”, geeft Natasja Vansteenkiste toe. “Kidskleding moest vooral functioneel zijn: een T-shirt, een zwarte tight en eventueel een waterdicht hesje. De kleuren beperkten zich tot een streepje rood of blauw. Pas het laatste jaar zijn de kinderafdelingen wakker geschoten. Nike was daarin de eerste trendsetter, en tijdens de vorige lente en zomer volgden andere grote loopmerken.”

Het zijn vooral de grote spelers die de frivole, modieuze toer opgaan, zoals Nike, adidas en Puma. Soms lijkt het wel of de ontwerpers van hun kinderlijn helemaal losgebroken zijn: looptights in roze of paars, kniebroeken met felle prints … “Het brave is er helemaal uit”, omschrijft Natasja de nieuwe najaarcollecties. “De felle kleuren lopen deze herfst en winter vooraan. Veel meer dan vroeger volgen sportfabrikanten het kleurenpalet dat in de mode is.”

Lees het volledige artikel in het septembernummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?