Loopfoto komt in rijtje ‘slechtste photoshops van het jaar’

Het ene bedrijf is al wat creatiever met photoshop dan het andere. Maar je moet er ook verdomd mee uitkijken.

Dat weten ze sinds kort ook in New York. Gouverneur Andrew Cuomo liet recent via Twitter enkele afbeeldingen op de wereld los waarmee hij een beeld wilde schetsen van hoe het Shirley Chisholm State Park in Brooklyn er zou uitzien. Dat park moet in 2019 de deuren openen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het er aantrekkelijk uitziet. Ons oog viel natuurlijk meteen op de loopmogelijkheid langs het water.

Ook heel wat andere mensen hadden veel aandacht voor de foto met de loper op de brug, maar wel om er de spot mee te drijven. De man op de foto is Frank Lampard, een gewezen voetballer die onder meer de Champions League gewonnen heeft met Chelsea. Officiële bevestiging kwam er nog niet, maar het ziet ernaar uit dat Lampard per ongeluk op die foto terechtgekomen is. Lees: de photoshopper van dienst gaf in zijn database ‘jogger New York’ in, en koos daar een beeld uit dat het best paste voor deze creatie. In dit geval dus een foto Frank Lampard, die in de nadagen van zijn carrière nog bij New York City voetbalde en weleens ging joggen in de Big Apple.

Het duurde niet lang vooraleer de originele foto (van enkele jaren geleden) boven water kwam. Die werd voor het promotiebeeld gespiegeld, waardoor Lampard mooi over het water uitkijkt. Maar daardoor prijken de logo’s op Lampards kleding bijvoorbeeld op de verkeerde plekken. Het matige photoshop-werk zorgde snel voor enkele parodieën (zie hieronder). Andere mensen lachten dan weer met het gegeven dat Lampard tijdens zijn periode bij New York nooit zo intensief gelopen had als op de foto.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.