Loop Wings for Life World Run tijdens Great Peace Run

Begin mei staat een nieuwe editie van Wings for Life World Run op het programma. De editie in Ieper wordt een speciaal gebeuren.

De Wings for Life World Run staat dit jaar op 6 mei op de loopkalender. Tijdens de wedstrijd loop je tegen collega’s die op dat moment in een ander land hun Wings for Life World Run afwerken. In ons land bestaat dit concept uit een App Run, waarbij je de virtuele catcher car moet voorblijven. Haalt die wagen je in, dan zit je wedstrijd erop. De volledige opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. “En dat is erg belangrijk”, zegt landgenoot en internationale sportdirecteur van de Wings for Life World Run Marc Herremans.

In ons land kan je die App Run doen in je vertrouwde omgeving, maar er zijn ook twee georganiseerde App Runs. Eentje in Brussel en eentje in Ieper. Nu denk je misschien: 6 mei, Ieper, dat zegt mij iets. Kan goed zijn, want op hetzelfde moment en dezelfde locatie vindt de eerste Great Peace Run & Walk plaats. Maar beide evenementen slaan de handen in elkaar, waardoor je de Wings for Life World Run kan lopen in de volle ambiance en op het parcours van de Great Peace Run & Walk.

Wings for Life World Run zal dit jaar wereldwijd naar schatting 155.000 deelnemers lokken, waarmee het de grootste loopwedstrijd wereldwijd is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?