Loop of wandel door Belgiës befaamdste brouwerijen!

Op zondag 5 juni 2016 vindt de Great Breweries Marathon plaats, het eerste loop- en wandelevent met een hoge belevingswaarde volledig in het teken van onze rijke Belgische biercultuur. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie bij brouwerij Duvel Moortgat.

Wij Belgen zijn trots op de rijke en gevarieerde waaier aan edele bieren die ons land te bieden heeft. Vroeg of laat moest die liefde dan ook uitmonden in de organisatie van een marathon. Samen met de gekende Belgische Great Breweries – Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels – schotelt Golazo sports lopers en wandelaars een uitdagende en sportieve ontdekkingstocht voor!

EEN LOOP-OF WANDELTOCHT MET EEN HOGE BELEVINGSWAARDE

“Zowat anderhalf jaar geleden kwam Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat, naar ons met het idee en initiatief om een belevingsmarathon te organiseren rond biertoerisme. Een schitterend idee dat bovendien perfect paste in het rijtje van belevingsevenementen die we de laatste jaren gelanceerd hebben én die erg succesvol zijn”, verklapt Christophe Impens van Golazo.

“We hebben dat idee gezamenlijk uitgewerkt en er de twee andere deelnemende partners – Brouwerij Bosteels uit Buggenhout en PALM Belgian Craft Brewers uit Steenhuffel – bij betrokken, waarmee we ook meteen op dezelfde golflengte zaten. Zo is het absoluut niet de bedoeling om er een drinkmarathon van te maken, maar we willen de deelnemers een loop- of wandelbeleving aanbieden door hen te laten genieten van topbieren, de brouwerijen, de prachtige natuur, het erfgoed en de landelijke omgeving.”

THE GREAT BREWERIES

“Met de organisatie van de Great Breweries Marathon willen we in de eerste plaats aantonen dat een gematigde bierconsumptie perfect kan samengaan met een sportieve, gezonde levensstijl”, vertelt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat.

“Ten tweede winnen zowel de Belgische speciaalbieren als de loopsport – in al zijn facetten – aan populariteit. Tenslotte denken we met deze marathon ook een internationaal publiek te kunnen aanspreken, want steeds meer buitenlanders komen naar ons land om aan biertoerisme te doen. En geef toe, is er een betere manier om onze biercultuur te leren kennen, dan dwars door een brouwerij te lopen en achteraf een speciaalbier te degusteren?”

Dat beaamt ook Antoine Bosteels, gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Bosteels: “De GBM geeft lopers en wandelaars de kans te proeven van het karakter en de smaak van onze eigenzinnige bieren, gebrouwen met respect voor traditie, maar met de blik gericht op een sprankelende toekomst.”

Ons objectief is de consument ons vakmanschap te laten ‘ontdekken en beleven’ en daar geeft de GBM het perfecte antwoord op, wij kijken er dan ook naar uit de vele lopers en wandelaars in Brouwerij PALM en DE HOORN te mogen ontvangen!” zegt Peter Buelens, PR & Marketing Manager van PALM Belgian Craft Brewers.

UNIEKE REGIO, UNIEKE LOCATIES

De start wordt gegeven op brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Van daaruit doorkruisen de lopers en wandelaars de prachtige en landelijke regio waar de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant elkaar ontmoeten. Het parcours neemt de deelnemers mee richting Lippelobos en Buggenhoutbos en langs prachtige erfgoedsites zoals Kasteel Diepensteyn en Hof te Melis.

Op de sfeervolle en historische brouwerijen en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels worden de nodige reserves aangevuld en kunnen de deelnemers proeven van de verfijnde bieren van deze Belgische brouwers. Aan de aankomst op brouwerij Duvel Moortgat krijgen alle deelnemers een rijkelijk gevuld bierpakket met de bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels om thuis van te genieten.

Tijdens de eerste editie staan vier onderdelen op het programma: Great Breweries Marathon, Great Breweries Half Marathon, Great Breweries Marathon Walk (42 km), en Great Breweries Half Marathon Walk (21 km).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?