Loop eens de Tour de France!

De heroïsche Tour de France is er vanaf deze zomer ook voor lopers. De loodzware Tour de France Footrace van 2.800 km doorkruist Frankrijk in 43 dagen, zonder één rustdag!

De wedstrijd begint op 28 juni aan de Notre Dame in Parijs en zal op 9 augustus ook in de Franse hoofdstad eindigen, onderaan de Eiffeltoren. De kortste dagetappe telt 38 km, de langste 89 km. Per dag leggen de lopers gemiddeld anderhalve marathon af en onderweg slapen ze op campings.

Het parcours van de Tour de France op loopschoenen is niet hetzelfde als dat van de echte Tour de France. De omloop gaat van Parijs via Lyon, Marseille, Bordeaux en Nantes weer terug naar Parijs. De meeste bergen worden gemeden, behalve tussen Lyon en Marseille. Daar moeten de ultralopers de Mont Ventoux bedwingen.

De Nederlandse atleet Dave Boone (26) loopt de Tour de France Footrace om een mijlpaal bij het einde van zijn studies te plaatsen. “Hard en lang lopen is altijd mijn passie geweest. Daarom heb ik een uitdaging gezocht in de sfeer van de duurlopen. Ik heb de Transcontinental in de Verenigde Staten overwogen, maar uiteindelijk werd het de Tour de France Footrace”, aldus Dave in Bode.

In 2013 liep de Amerikaanse Zoë Romano al eens het exacte parcours van de 100ste Ronde van Frankrijk, goed voor 3.360 km. Klik op de link hieronder om haar verhaal te lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?