Loop eens 30 km in een ton

Als een hamster in een rad, zo moet Wim Wilms zich binnenkort voelen. De Limburger is immers van plan om 30 km te lopen in een houten draaiton.

Wim Wilms in de ton waarin hij 30 km aan één stuk wil lopen. (foto bob moors)
De provincie Limburg wil met de actie ‘3×30’ meer gouwgenoten aan het sporten krijgen. Eén van de stunts die daarmee gepaard gaat, is de 30 km loop van Wim Wilms in een ton. 

“Blijkbaar heeft nog nooit iemand meer dan dertig kilometer gelopen in zo’n ton”, zegt de radiomaker uit Paal-Beringen in Het Laatste Nieuws. “De stabiliteit en het evenwicht zijn natuurlijk zeer belangrijk en daar ben ik nu stevig op aan het trainen.”

“Ik moet natuurlijk goed uitkijken dat ik door de vermoeidheid niet op mijn gezicht ga. Er is een dokter ter beschikking en ik word gesteund door een heel team van medisch personeel. Bedoeling is om met de actie wat geld in te zamelen voor ‘Een hart voor Limburg’ en het ‘process of the spirit’-project voor Oost-Congo.”

“Spijtig dat we net te laat waren om het Guiness Book of Records te contacteren om de recordpoging officieel te laten registreren. Als het allemaal goed verloopt, zal ik het nog wel eens overdoen (lacht).” 

Wilms zal zijn stunt proberen tot een goed einde te brengen op 10 oktober tijdens de VIVO-beurs in de Genkse Limburghal. Hij is overigens niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om extreme uitdagingen. Voor het goede doel stapte Wilms al eens honderd kilometer, liep hij 50 kilometer aan één stuk en zat hij al dagenlang op een koersfiets. “Maar van al mijn stunts is dit veruit de lastigste!”, besluit hij.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?