Loop de Spartacus Run samen met de deelnemers van Kamp Waes!

Acht deelnemers van het tv-programma Kamp Waes bereiden zich volop voor op de Spartacus Run in Boom. Jij kan je nog inschrijven om met hen mee te lopen op zondag 3 mei!

Acht deelnemers van Kamp Waes gaan een nieuwe uitdaging aan: ze gaan zich vanaf nu voorbereiden op de Spartacus Run in Boom, bekendste obstacle run van het land. Hun ervaring bij de Special Forces zal hen daarbij ongetwijfeld van pas komen.

Lopen, klimmen, kruipen, ploeteren, zwemmen en weer doorgaan… Geef toe: een ‘Devil’s Run’ bij de Special Forces lijkt met een beetje verbeelding verdacht veel op een deelname aan de Spartacus Run. Daarom dat op zondag 3 mei maar liefst 8 deelnemers van Kamp Waes aan de start verschijnen in De Schorre en een ambassadeursrol op zich nemen. Maarten, Bruce, Zeger, Aaron, Joni, Ouzy, Debbie en David gaan de uitdaging aan. Voor enkelen wordt het een blij weerzien met een obstakelrun, sommigen staan voor hun vuurdoop.

Voor David Verreth, één van de 5 ‘survivors’ van Kamp Waes, wordt de Spartacus Run een eerste kennismaking met een obstakelrun. Wie de reeks gevolgd heeft, weet dat David niets aan het toeval overlaat en dat is ook zo voor de Spartacus Run. “Ik kijk echt enorm uit naar de Spartacus Run. Ik heb al heel wat marathons en trailruns in de benen, maar nog nooit een obstakelrun. Ik ga mij de komende maanden intensief voorbereiden met Philippe Levy, een topper in de obstakelrunsport. Ook in aanloop naar Kamp Waes werkte ik al samen met Philippe om mij te helpen met het meer technische aspect van de proeven. Tijdens ons avontuur bij de Special Forces werd er gehamerd op het aspect teamwork en dat gaan we op 3 mei absoluut nodig hebben,” aldus David.

De hindernissen van de Spartacus Run worden op een latere datum bekendgemaakt, maar het spreekt voor zich dat de deelnemers nat zullen worden. “Laat net dat helemaal mijn ding zijn. In mijn koersdagen kon ik ook altijd een tandje bijsteken als het begon te regenen. Als het moeilijker wordt, toch nog dat extraatje leveren. De mindset van de Special Forces dus!” stelt David.

Drie afstanden voor jong & oud
De Spartacus Run wordt meer dan ooit een sportieve hoogdag voor jong en oud. Naast het vertrouwde oerdegelijke recept van 10 km (Spartacus Run Original) is er ook de ultieme uitdaging van 16 km (Spartacus Run Advanced) en de Spartacus Family Run. Dit parcours van 3 km is perfect om als (groot)ouders samen met de (klein)kinderen te doen. De minimumleeftijd is 6 jaar, een maximumleeftijd is er niet.

Zin om mee te lopen met de bekende deelnemers, of met je eigen vrienden/familie/collega’s? Schrijf je in op www.spartacusrun.be!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?