Lichtpunt van het weekend: Runners’ Lab Night Run

Voor veel lopers wordt vrijdagavond het lichtpunt van het weekend. Dan staat in Antwerpen een (loop)feest op het menu.

Vrijdag 20 oktober is de dag waarop de Runners’ Lab Night Run terugkeert naar Antwerpen. Zodra de zon onder is, starten de deelnemers voor de 9 km lange en pikdonkere loop in het mooie Rivierenhof. Er zijn onder meer passages door het Openluchttheater en door de tuinen van het Sterckshof. Ter gelegenheid van de Night Run worden alle lichten in het Rivierenhof gedoofd.

Geen paniek! Alle deelnemers krijgen een hoofdlampje en lopen in een Runners’ Lab Night Run T-shirt. Duizenden dansende lampjes en de vele licht-, vuur- en muzikale animaties op het parcours zorgen vrijdag ongetwijfeld voor een uniek beeld. De Night Runners starten in 2 waves om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De eerste wave start om 21u, de 2e volgt om een halfuur later. Na de finish is er een afterparty in de running village.

Er zijn nog startnummers beschikbaar. Online inschrijven kan nog tot en met donderdag 23.59u (zie website hieronder. Ter plaatse inschrijven kan vrijdagavond vanaf 19u.

Slaaplied voor SOS Kinderdorpen

Ook dit jaar staat de Runners’ Lab Night Run in teken van SOS Kinderdorpen, en meer bepaald hun opvangproject Simbahuis in Liedekerke. Dit project geeft tijdelijk een nieuwe thuis aan kinderen waarvan de ouders in een bepaalde stresssituatie zitten en het opvoeden even niet meer lukt.

De deelnemers konden zelf een bijdrage doen bij hun inschrijving, maar ook tijdens de Night Run zal er opnieuw op een ludieke manier aandacht gevraagd worden. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om niet alleen hun spieren op te warmen, maar ook hun stembanden. Het doel: met de duizenden deelnemers een slaapliedje zingen voor de kinderen van het Simbahuis die verderop in Vlaanderen aan hun nachtrust beginnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.