Liantis Urban Trail Brussels start en finisht in Tour & Taxis en doet voor het eerst ook Molenbeek aan

Zondag staat een nieuwe editie van de Liantis Urban Trail Brussels op het programma. Tour & Taxis is de nieuwe uitvalsbasis van dit unieke loopevent waarbij de deelnemers langs verrassende locaties en dwars door bijzondere gebouwen lopen. Het is een fantastische gelegenheid om Brussel – en dit jaar ook Molenbeek – op een andere manier te leren kennen. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag; zondag ter plaatse inschrijven kan ook.

De deelnemers kunnen kiezen voor een looptocht van 8 of 13,5 km. Starten en finishen doen ze op de site van Tour & Taxis. Gare Maritime is de eerste locatie waar de lopers mogen binnenwippen. Als nieuwe lifestyle hotspot van Brussel en ontmoetingsplek is Gare Maritime het bruisend hart van de Tour & Taxis-buurt. De laatste van de 17 locaties op het parcours is een andere Tour & Taxis-revelatie, Brasserie de la Senne. Deze artisanale brouwerij ligt mee aan de basis van de wederopstanding van craft beers.

Nog meer bier in Belgian Beer World, het nieuwe biermuseum in de prachtig gerenoveerde Beurs. Net als vorig jaar opent ook het Stadhuis opnieuw zijn deuren voor de Liantis Urban Trail Brussels en ook de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, Plein Publiek en het Museum of Illusions kan je al lopend bewonderen. De Ravensteingalerij is een nieuwkomer op het parcours, net als vijf locaties in Molenbeek, waaronder La Fonderie, MoMuse en de Vaartkapoen.

Op talrijke plaatsen langsheen het parcours zal animatie zijn en aan de finish kan iedereen met een hapje en een drankje nog gezellig nakaarten terwijl een dj een zomerse set speelt.

De Liantis Urban Trail Brussels is de eerste afspraak in de Liantis Urban Trail Series 2024. Na de openingsmanche in de hoofdstad kan je later dit jaar ook nog naar Gent (20 oktober), Antwerpen (17 november) en Mechelen (14 december) trekken voor een cultureel-historische ontdekkingstocht op loopschoenen.

Onafhankelijk leven

Eén van de opvallendste deelnemers aan de Liantis Urban Trail Brussels is Kristel Peeters. Zij is één van de negen rolstoelgebruikers die via Onafhankelijk Leven zijn ingeschreven. Deze vzw helpt mensen met een handicap hun leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Tijdens de Brusselse Urban Trail zullen meer dan honderd assistenten – allemaal werknemers van bedrijven die zich daarvoor hebben aangemeld – de rolstoelgebruikers ondersteunen. Onafhankelijk Leven vraagt met deze actie aandacht voor persoonlijke assistentie bij alle mensen met een handicap.

“Het is een unieke kans om gebouwen te bezoeken die ik als rolstoelgebruiker nog nooit heb kunnen bezoeken”, zegt Peeters. “En voor het bedrijf dat me begeleidt, is het een unieke kans om te leren omgaan met mensen met een handicap en de manier waarop ze ons veilig ergens kunnen op- en afdragen.”

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL BRUSSELS

Programma zondag 23 juni 2024:

  • 08u00: afhalen borstnummers en start inschrijvingen ter plaatse
  • 09u00-10u20: start in 5 waves
  • 13u00: finish laatste deelnemer
  • 14u00: einde

Start & finish:

Tour & Taxis, Brussel

Kalender Liantis Urban Trail Series 2024:

  • Zondag 23 juni 2024: Liantis Urban Trail Brussels
  • Zondag 20 oktober 2024: Liantis Urban Trail Gent
  • Zondag 17 november 2024: Liantis Urban Trail Antwerp
  • Zaterdag 14 december 2024: Liantis Urban Trail Mechelen

 

Meer info & inschrijvingen:

www.liantisurbantrailseries.be

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.