Liantis Urban Trail Antwerp blaast 10 kaarsjes uit, start in het PIVA en loopt dwars door Wezenberg

Op zondag 19 november vindt de tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp plaats. De deelnemers doorkruisen op een 7 of 12 km lang parcours opnieuw de stad en lopen langs of dwars door een aantal historische of markante gebouwen. Dit jaar staan het PIVA en het Wezenbergbad al zeker op het programma. Voor de tiende verjaardag worden meer dan ooit locaties aangedaan waar nog nooit eerder door gelopen werd. Meer locaties worden binnenkort onthuld. Inschrijven voor de Liantis Urban Trail Antwerp 2023 kan vanaf nu.

Start en finish van de tiende editie van de Liantis Urban Trail Antwerp bevinden zich in het PIVA, in de Desguinlei. Het Provinciaal Instituut Antwerpen startte 85 jaar geleden als een slagersschool, maar tegenwoordig is het PIVA veel meer dan dat. Het is een enorme campus waar ook toekomstige bakkers worden klaargestoomd en opleidingen hotel en toerisme gevolgd kunnen worden. Ook volwassenen kunnen er bij CVO Vitant terecht voor een gamma beroepsgerichte opleidingen in de voedingssector.

De deelnemers aan de Liantis Urban Trail Antwerp lopen meteen na de start, die tussen 9u en 11u20 in acht startwaves gegeven wordt, langs de slagerij en bakkerij van het PIVA. Vervolgens brengen ze een bezoekje aan de slagers- en bakkerswinkel. Op de terugweg, kort voor de finish, loopt het parcours ook nog dwars door de pas gerenoveerde keukens.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen: “We merken dat onze grote keukens, verbruikerszalen, bakkerij- en slagerijruimtes met al hun potten, messen, ovens en keuken- en bakmachines steevast tot de verbeelding van bezoekers spreken. Het provinciaal onderwijs staat dan ook bekend om haar investeringen in goed uitgeruste en ruime klaslokalen, zoals de spiksplinternieuwe keukens en het wijnproeflokaal waar de deelnemers langskomen. Deze keer wordt er eens niet door onze leerlingen en cursisten van inspanning gezweet!”

Een tweede gebouw met een lange geschiedenis dat op 19 november op de route ligt, is Olympisch Zwemcentrum Wezenberg. Een primeur, want het is de eerste keer dat de Liantis Urban Trail door het alombekende zwembad loopt.

Antwerps schepen van Sport Peter Wouters: “Als allereerste én grootste Urban Trail heeft Antwerpen een reputatie hoog te houden. Wel, wees gerust: ook editie nummer 10 wordt er absoluut eentje om te zien en te lopen! We bouwen de conditie én de spanning gestaag op en gaan dus nog niet alle geheimen prijsgeven, maar we verklappen al wel dat we in de front- en backstage van de Wezenberg duiken. Voor die unieke passage zullen we het plaatselijke loopverbod hoogst uitzonderlijk en tijdelijk opheffen”, knipoogt Wouters. “Voldoende geprikkeld om mee uit de startblokken te schieten? Schrijf je dan snel in en maak je op voor een verrassende en adembenemende loop- en ontdekkingstocht in een buitengewone sfeer.”

Liantis Urban Trail Series

De Liantis Urban Trail Antwerp maakt deel uit van de Liantis Urban Trail Series, die op 25 juni geopend werd in Brussel. De volgende manche is op 22 oktober in Gent. Na Antwerpen volgt er nog één evenement, een nocturne in Mechelen op 9 december.

Meer info & inschrijvingen: www.liantisurbantrailseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?