Leuvense Eindejaarscorrida breekt opnieuw records

De voorinschrijvingen van de Eindejaarscorrida in Leuven zijn afgesloten met een recordaantal van 3800 lopers. In totaal worden op zondag 27 december meer dan 4500 lopers aan de start verwacht.

Op 27 december stroomt de binnenstad van Leuven opnieuw vol met lopers. (foto dcla)
Dit jaar stapt organisator DCLA af van de rondes van 4 km en heeft ze samen met de stad Leuven een parcours van 4 en 8 km uitgewerkt. De startplaats werd een stuk opgeschoven in de Bondgenotenlaan en met aankomst op het Ladeuzeplein werd er ook meer plaats voor supporters gecreëerd.

De Saucony Run For Good jeugdkilometer blijft behouden. Elke jonge deelnemer krijgt een T-shirt bij de start met het passelijke rugnummer “1”. De jeugdkilometer wordt begeleid door Krijn Van Koolwijk en alle DCLA-atleten die op een internationaal kampioenschap actief waren.

Vervolgens start de lopers voor de 4 km. Een half uurtje later is het tijd voor de grote massa op de 8 en de 12 kilometer. Door de parcoursaanpassingen is inhalen van tragere lopers niet nodig en de lopers van 12 kilometer passeren nog eens langs het Ladeuzeplein om luid aangemoedigd aan hun laatste stukje te starten.

JEANSBROEKHANGEN

Ook de supporters worden verwend met een grote verwarmde tent op het Ladeuzeplein, een stand waar ze hun armspieren kunnen oefenen tijdens het Jeansbroekhangen. De bandjes langs het terrein maken het voor supporters en lopers alleen maar aangenamer.

Ook nu weer zullen heel lopers verkleed van start gaan en zo de gezelligheidsfactor alleen maar verhogen. Voorinschrijven aan gereduceerd tarief kan nog tot 7 december.

Programma:
10u15 jeugdkilometer
10u30 4km
11u00 8-12km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?