Leuke sfeer op zonnige editie van Keytrade Bank Urban Trail Brussels

Zondag heeft in onze hoofdstad de Keytrade Bank Urban Trail Brussels plaatsgevonden, dat is een onderdeel van de Keytrade Bank Urban Trail Series.

Ongeveer 3000 sportievelingen konden Brussel over 2 afstanden van 5 of 10 km op een alternatieve manier ontdekken. De deelnemers vertrokken tussen 9u en 10u40 in 5 waves met telkens een pauze van 20 minuten. De start en finish lagen aan Galerie Horta op la Place d’Espagne.

Een tiental rolstoelgebruikers met elk tien begeleiders legden ook het volledige parcours van 10 km af. Deze actie was een initiatief van de vzw Onafhankelijk Leven.

Het prachtige Stadhuis stelde bij deze editie voor het eerst z’n deuren open, met het legendarische balkon waar de Rode Duivels hun bronzen medaille op het WK van vorige zomer in Rusland vierden. Verder mochten passages als Kanal – Centre Pompidou en het Parlement met de twee monumentale trappen naar Kamer en Senaat niet ontbreken. Ook Manneken Pis stond uiteraard op het menu.

Twee Bourgondische locaties waren Choco Story, waar iedereen kon genieten van een proevertje, en de hippe brouwerij Brussels Beer Project.

De organisatie voorzag onderweg extra bevoorradingen om eigen flesjes, camelbacks of herbruikbare bekers te vullen. Op deze manier werd het gebruik van wegwerpbekertjes vermeden met het oog op een beter milieu.

Voor of na de tocht ontving elke deelnemer een welverdiend ontbijt aangeboden door Delhaize.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?