Lampiris Abdijentocht heeft een nieuwe datum!

Op 29 en 30 augustus kan je alsnog de mooiste stukjes natuur van Averbode verkennen. Ontdek hier meer over de nieuwe datum en het parcours van deze groene klassieker.
De Lampiris Abdijentocht staat traditioneel gepland op Hemelvaartsdag, 21 mei. COVID-19 strooide helaas roet in het eten, waardoor deze Nature Trail niet kon doorgaan. Gelukkig vond de organisatie een nieuw plekje op de loopkalender! 
Lopers ontdekken de mooie natuur van Averbode op zondag 30 augustus. De dag voordien, op zaterdag 29 augustus, zijn de wandelaars aan de beurt. De organisatie past het format aan en neemt de nodige maatregelen om deelnemers op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen. Door de maatregelen is het aantal plaatsen wel beperkt, dus snel zijn is de boodschap. Alle informatie vind je op de website van de Lampiris Abdijentocht.
Het parcours van 16 km werd voor deze vernieuwde editie, omwille van de extra maatregelen, gewijzigd. Start én finish bevinden zich aan domein De Vijvers, onderweg loop je langs de prachtige Abdij van Averbode, maar je zal ook nieuwe paden ontdekken. Zo maak je een exclusieve passage door Domein De Vijvers. En uiteraard staat er aan de finish het traditionele Tongerlo-abdijbier voor je klaar. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?