Kunnen loopschoenen het land redden?

Bij marathononderhandelingen horen loopschoenen. Dat moet ook Elio Di Rupo gedacht hebben. De (ontslagnemend) formateur werd de voorbije dagen immers gespot op sneakers.

Di Rupo stond al bekend om zijn strikje, maar sinds vorige week heeft hij ook van loopschoenen zijn handelsmerk gemaakt. Hij voerde de ondertussen afgesprongen onderhandelingen over de begroting immers op loopschoenen.

Di Rupo droeg sneakers van het Amerikaanse merk New Balance aan de onderhandelingstafel. Een paar kost rond de 140 euro.

“Ons merk is erg populair bij lopers”, zegt Kor Louws, marketingdirecteur van New Balance in de Benelux, in Het Nieuwsblad. “Maar steeds meer mensen ontdekken onze schoen met zachte vering als een mode-statement. De sportschoen is trouwens de ideale combinatie voor Di Rupo: hij kan tussen het onderhandelen door gaan joggen in het Warandepark, zonder te wisselen van schoenen.”

De Waalse politicus verkeert overigens in goed gezelschap. “Steve Jobs was wellicht onze grootste fan”, gaat Louws verder. “Zijn New Balances 993 – dezelfde als die van Di Rupo – hoorden evenzeer bij zijn imago als zijn spijkerbroek en zwarte coltrui. Ook de gewezen Amerikaanse president Bill Clinton werd trouwens aan het Witte Huis joggend gespot met onze schoenen aan.”

Comfortabel zal het wel zijn, maar kan het wel, op sneakers topoverleg plegen over een nieuwe regering? “Ach, het is een sober exemplaar, gemaakt van nubuckleder. Er zijn meer trendy paren beschikbaar in felle kleuren.”

Di Rupo heeft New Balance bij ons in ieder geval aan meer naambekendheid geholpen. Het Amerikaanse sportschoenenmerk mag dan wel wereldwijd het op drie na grootste zijn, echt bekend is het nog niet in België.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?