Kom op tegen Kanker lanceert nieuw loopconcept

Lopen is een eenvoudige sport, maar toch duiken er nog veel nieuwe initiatieven op. Zoals deze 100 km run voor Kom op tegen Kanker.

Op zondag 18 maart 2018 vormen de Campus Drie Eiken (Universiteit Antwerpen) en het universitair ziekenhuis Antwerpen het decor voor de allereerste 100 km run voor Kom op tegen Kanker. 100 kilometer? Da’s veel te veel voor mij! Geen paniek als dat meteen door je hoofd schiet, want de bedoeling is om met vier teamleden samen 100 kilometer te lopen en 2500 euro te schenken voor kankeronderzoek.

Concept

Elke ploegmaat loopt één afstand (10, 20, 30 of 40 kilometer). Degene die de 40 kilometer voor zijn rekening neemt, start solo en krijgt na 10 kilometer het gezelschap van de loper die voor 30 kilometer gaat. In duo krijgen ze nog eens 10 kilometer later de loper van de 20 kilometer erbij. Tot slot voegt de laatste loper zich bij het trio, waarna je als team van vier de finish bereikt.

Meer informatie vind je via de link hieronder (of het filmpje hierboven). Saartje Vandendriessche en Linde Merckpoel zijn de ambassadrices van dit evenement.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?