Koen Naert verpulvert PR in Rotterdam en slaat dubbelslag

Koen Naert wilde tijdens de NN Rotterdam Marathon zijn besttijd verbeteren. De beste Belgische marathonloper van het moment slaagde ook in zijn opzet.

Het ging dit jaar bijzonder snel in de marathon van Rotterdam. Marius Kipserem pakte de eerste plaats dankzij een toptijd van 2u04’10”. Nooit eerder werd er sneller gelopen op het parcours in Rotterdam. Het vorige record dateerde van 2009, toen Duncan Kibet 2u04’27” liep. Ook het Nederlandse marathonrecord sneuvelde: Abid Nageeye finishte als vierde in 2u06’18”.

Het Belgische marathonrecord van Vincent Rousseau (2u07’19”, gelopen in 1995) blijft voorlopig nog wel op de tabellen staan, maar Koen Naert sluipt dichterbij. De 29-jarige atleet die de cover sierde van ons januarinummer (lees hier zijn tips voor de recreant) eindigde in Rotterdam als zevende in 2u07’39”. Een dikke verbetering van zijn vorige pr (2u09’51”). Met die chrono snelde hij vorig jaar naar EK-goud in Berlijn. Naert lukt trouwens een dubbelslag met zijn toptijd in Rotterdam, want hij is meteen ook zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.