Kipchoge verklapt tijdstip voor marathon onder 2 uur

Zoals je allicht al weet, zet Nike alle zeilen bij om dit jaar een atleet een marathon onder de 2 uur te laten lopen. Een van die recordjagers, Eliud Kipchoge, verklapte wanneer de poging zal plaatsvinden.

De Keniaan Eliud Kipchoge verblijft momenteel in eigen land, waar hij op hoogtestage is. Tegenover AFP vertelde hij wel iets meer over de recordpoging die hij dit jaar zal ondernemen: “In mei zal ik proberen om de marathon onder de 2 uur te lopen.” De olympisch kampioen gaf geen verdere details, dus naar de exacte locatie en datum is het nog gissen.

De Keniaan gaf wel nog mee dat hij alleen met de recordpoging bezig is. Mede daarom doet hij in april niet mee aan de marathon van Londen, waar hij vorig jaar won. Ook het WK staat dit jaar niet op zijn kalender.

De huidige recordtijd is 2:02:57 en staat op naam van Dennis Kimetto. De landgenoot van Kipchoge liep die tijd in 2014 in Berlijn. De kans bestaat wel dat het wereldrecord deze week aangescherpt wordt, want Kenenisa Bekele gaf al aan dat hij een gooi wil doen naar de besttijd in de marathon van Dubai (20 januari).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?