Kipchoge probeert nog dit jaar marathon in minder dan 2 uur te lopen

Loopt er in 2019 nog iemand een marathon in minder dan 2 uur? Dat is niet ondenkbaar, want Eliud Kipchoge maakte op zijn Twitter bekend dat hij dit jaar een nieuwe poging onderneemt om de magische grens te doorbreken.

Het is ondertussen exact twee jaar geleden dat Eliud Kipchoge tijdens het Breaking 2-project van Nike probeerde om de marathon in minder dan 2 uur te lopen. De Keniaan strandde toen op ruim 20 seconden van de magische grens. Die marathon werd gelopen in kunstmatige omstandigheden op het circuit van Monza.

Vorig jaar verbeterde Kipchoge in Berlijn het wereldrecord: 2u01’39”. Een van zijn volgende doelen is een nieuwe poging ondernemen om de marathongrens van 2 uur te doorbreken. De Keniaan zou daarbij hulp krijgen van Jim Ratcliffe. Hij is zelf een fervent loper en misschien ken je hem van chemiegigant Ineos. Hij nam recent ook wielerploeg Sky over.

Waar en wanneer?

Kipchoge zou in september of oktober een nieuwe poging wagen om de marathon in minder dan twee uur af te werken. Een van de koninklijke parken van Londen moet in het najaar het decor van de 1.59 Challenge worden. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.