Keytrade Bank Urban Trail Brugge laat lopers ‘verlaten plaatsen’ ontdekken

Nu zondag 10 november neemt de Keytrade Bank Urban Trail Brugge zo'n 2400 lopers mee voor een verrassende ontdekkingstocht doorheen Brugge. Heel bijzonder dit jaar zijn de drie zogenaamde 'abandoned places' op het parcours. Hier lees je er meer over!
Lopers veroveren zondag 6 of 11 km lang de prachtige Brugse binnenstad én een stukje daarbuiten. De organisatie pakt dit jaar uit met een grotendeels vernieuwd parcours, al blijven de absolute klassiekers trouw op post. Onder meer passages doorheen Hof Bladelin en de ruïnes van de Sint-Donaaskerk in de kelder van het Crowne Plaza Hotel zijn enkele van de vaste waarden op het parcours. Nieuw is de doortocht door de Kruispoort, waar de oudste schermvereniging van Vlaanderen een schermdemonstratie zal geven voor de Urban Trailers. Ook de ‘Gistfabriek’ ? zoals de site van Biotechnologisch bedrijf Dupont beter gekend is in het Brugse ? is een nieuwkomer. En voor het eerst zal er ook door de rechtbank van Brugge gelopen worden. We durven pleiten dat dit een topparcours is! 
3 unieke locaties 

De passage door enkele zogenaamde ‘abandoned places’ maakt de Keytrade Bank Urban Trail Brugge dit jaar nog extra speciaal. Drie unieke locaties die wachten op hun herbestemming maken deel uit van het parcours:
1. De Weylerkazerne, die al jaren leegstaat en als kraakpand gebruikt werd, wordt volgend jaar helemaal opgewaardeerd naar een hippe woon- en handelszone. 
2. Het Militair Hospitaal aan de Peterseliestraat, een leegstaand ziekenhuis dat in 2021 omgevormd zal worden tot woongelegenheden. 
3. De oude Boksloods aan de Groenestraat, ooit de thuis van turnclub Rust Roest en trainingszaal voor boksclub Wimme Boxing, een toonbeeld van vergane glorie. Ook hier komen in de nabije toekomst woningen in de plaats. 
Internationaal loopfeest
Wie er zondag nog bij wil zijn, kan nog altijd inschrijven. Online tot en met zaterdag 9 november of zondag ter plaatse in het Belfort vanaf 8u. Steven De Backer, head of communication and activation van Keytrade Bank, geeft om 9u op de Markt het startschot voor de Keytrade Bank Urban Trail Brugge. Het belooft een internationaal loopfeest te worden. Er komen maar liefst 20 nationaliteiten aan de start zondag. Onderweg is er heel wat muzikale animatie voorzien om de deelnemers én supporters te entertainen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?