Golazo

Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk verkent verrassende natuur rond onze hoofdstad

Op zondag 16 april vindt de derde editie van de Keytrade Bank Brussels Nature Run & Walk plaats. In deze manche van de Keytrade Bank Nature Trail Series wandel of loop je langs verborgen groene parels in de Brusselse rand. Ontdek hier meer over het groene event.

“Zo een mooie natuur en verrassende uitzichten. Dat verwacht je niet in en rond Brussel.” Dit moet zowat de meest gehoorde reactie zijn na de vorige edities van de Keytrade Brussels Nature Run & Walk. En dus komt er een nieuwe edtie en kan je ook in 2023 alweer de ongerepte natuur in en rond onze hoofdstad verkennen.

Na dit loopje of deze wandeling heeft het groene Boudewijnpark en het Laerbeek Bos in Jette voor jou geen geheimen meer. Wie zin heeft in een langere tocht kan genieten van de vele uitgestrekte velden en de kleine voetwegen rond Brussel, vaak met een mooi uitzicht op de stad. Je kan kiezen tussen drie afstanden om te lopen of te wandelen: 7,5 km, 17,5 km of 27 km.

VRT-journalist en oprichter van de BXL RUN CREW Tim Verheyden tekent voor de derde keer de routes uit: “Ik ben blij met het gevarieerde parcours dat we alweer kunnen aanbieden. Aan velden, voetwegen en bossen is er geen gebrek in deze streek. En ik ben er trouwens zeker van dat wie al eerder meeliep ook nu weer verrast zal zijn door de mooie natuur en de adembenemende vergezichten vanuit Vlaanderen op Brussel. Tijdens de Brussels Nature Run & Walk ontdek je immers altijd iets nieuws.”

Online inschrijven aan een voordeliger tarief kan nog tot en met 15 april via www.brusselsnaturerun.be.

Over de Keytrade Bank Nature Trail Series

De Brussels Nature Run & Walk maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trails, een verzameling van de meest groene loopevenementen van ons land. De Nature Trails bieden elk jaar een reeks topevents aan in het midden van de natuur. Bovendien beweeg je niet alleen in de natuur, je zorgt er tegelijk ook voor. Elke deelnemer doet een maximale inspanning met een minimale impact. Elke voetafdruk die hier gezet wordt is sowieso kleiner dan elders. Op de nieuwe events uit de Series wordt niet met wegwerpbekertjes gewerkt en worden er zo min mogelijk sporen nagelaten. De Keytrade Bank Nature Trails werken samen met Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?