Kenianen lanceren eigen sportkledingmerk

Kourage Athletics bindt de strijd aan met de grote sportkledingfabrikanten. Het is een nieuw merk van én voor Kenianen.

Momenteel zijn er al zes verschillende shirts van Kourage beschikbaar. (foto kourage)
Wie een Kourage shirt koopt, investeert meteen in de toekomst van Kenia. De kleren zijn ontworpen door Keniaanse designers en gemaakt door Viva Africa, een kledingatelier in Nakuru waar bijna 200 mensen werken, voornamelijk vrouwen. Volgens Chris Markl, het Amerikaanse brein achter Kourage, zijn de arbeidsomstandigheden in de fabriek eerlijk en is het personeel tevreden.

“Kenianen zijn goede lopers dus waarom zouden we niet ook een eigen succesvolle sportkledinglijn kunnen lanceren”, zegt Hussein Kurji, een van de designers van Kourage Athletics op CNN. “Wij willen met ons merk laten zien dat producenten niet alleen in China en India terecht kunnen maar ook in Afrika.”

Momenteel zijn er al zes verschillende shirts beschikbaar voor 39 dollar het stuk. Later komen daar nog een loopshirt en een sweater bij.  De slogan Kenyans for Kenyans slaat dan ook vooral op de economische impuls die ze hopen te creëren. Kourage staat namelijk voor de moed om nieuwe dingen te durven doen. “Wij hopen dat onze ondernemersgeest anderen inspireert”, aldus Kurji.

Markl en zijn team hebben nog geen atleten benaderd maar het is hun droom dat Keniaanse atleten over tien of twintig jaar op de Olympische Spelen schitteren in hun kleding.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?