Keep Moving: 3000 sportievelingen liepen virtueel ENGIE Dwars door Dendermonde!

Na één week hebben al meer dan 7500 Belgen individueel aan een virtueel evenement deelgenomen en dat gedeeld op Keep Moving. Samen hebben de deelnemers meer dan 300.000 km afgelegd! De medaille die ze daarvoor kregen hebben ze via social media aan een zorgverlener geschonken.

In de eerste week sinds de lancering werden ruim 10.000 ‘challenges’ afgewerkt, dan zijn de virtuele varianten van evenementen die normaal nu hadden plaatsgevonden. 3000 sportievelingen liepen of wandelden de 2,5, 5 of 10 km van ENGIE Dwars door Dendermonde, dat zijn er meer dan vorig jaar op het echte evenement. Iedereen kan op eender welk moment individueel het equivalent van die evenementen lopen, wandelen of fietsen bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt, ook in stukjes.

Wat nog belangrijker is: het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die – door de medaille te delen via social media – aan zorgverleners naar keuze. Er gingen al 4000 medailles naar één of meerdere zorgverleners.

Het gratis initiatief wordt gesteund door viroloog Marc Van Ranst, de ministers Jambon, Weyts en Beke aan Vlaamse kant en minister Crucke aan Waalse kant. Maar ook door een heleboel topsporters, voormalige topsporters of sportieve sympathisanten uit eigen land. Ruim 35 van hen lanceerden de Keep Moving boodschap al via een video-oproep in hun netwerk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?