Kapper, burgemeester en… marathonloper

De jongste burgemeester van het land houdt van een sportieve uitdaging. Zondag haalde Stadenaar Francesco Vanderjeugd de finish van de marathon van New York.

De 27-jarige Francesco Vanderjeugd is een beetje van alle markten thuis. Hij is kapper van beroep, maar hij maakte de jongste jaren ook een opvallende politieke carrière. Sinds 2013 is hij de jongste burgemeester van het land en vorig jaar maakte hij zijn intrede in het Vlaamse parlement. En de West-Vlaming heeft ook sportieve genen. Zo houdt hij van een partijtje zwemmen en hij trekt regelmatig de loopschoenen aan.

Met 50.000 stonden ze zondag aan de start van de marathon van New York. Onder hen bijna 300 Belgen en enkele celebrities zoals zangeres Alicia Keys en acteur Ethan Hawke. Voor Francesco Vanderjeugd was het zijn tweede poging om een marathon tot een goed einde te brengen, een eerste eindigde jammer genoeg al na 30 kilometer. Maar in New York lukte het dus wel. Hij klokte af na 4u55’12”.

Francesco Vanderjeugd koppelde zijn deelname aan het goede doel. Zo zamelde hij 3.500 euro in voor Team for Kids, een Amerikaanse organisatie die fondsen werft om achtergestelde jongeren te stimuleren aan sport te doen en gezonder te leven. Daarmee is hij niet aan zijn proefstuk toe want de Open Vld-politicus is een vaste deelnemer aan de LaKoSta. Ter gelegenheid van deze halve marathon tussen Langemark, Kortemark en Staden zamelde hij de voorbije jaren al 14.000 euro in.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?