Je kan je vanaf nu inschrijven voor vernieuwde Keytrade Bank Urban Trail® Brugge

De 7de editie van de Keytrade Bank Urban Trail® Brugge neemt op zondag 10 november duizenden deelnemers mee doorheen de magnifieke historische binnenstad.

De organisatie pakt uit met een mooi en vernieuwd parcours. Geleidelijk aan zullen de nieuwe locaties bekend worden gemaakt. We lichten al een tipje van de sluier: de Weylerkazerne, die al jaren leeg staat, is één van de eyecatchers van het nieuwe parcours. De voormalige kazerne, die voorheen ook nog een klooster was, zal volgend jaar gerenoveerd worden tot o.a. een woonproject. Tijdens de Urban Trail in Brugge kan je dus voor het laatst het gebouw in oorspronkelijke staat zien.

Andere gebouwen op het parcours die de organisatie al wil verklappen: het Gerechtsgebouw, het kunstencentrum Kaap en chemiebedrijf Dupont waar je de prachtige Art Déco-inrichting zal kunnen bekijken. Deelnemers krijgen de keuze uit ongeveer 5 of 10 kilometer.

Burgemeester Dirk De fauw kijkt alvast uit naar 10 november. “Door de samenwerking met Urban Trail kan Brugge zich profileren als sportstad én als cultuurstad. De deelnemers krijgen ook dit jaar de kans om de platgetreden paadjes te verlaten en een nieuwe sportieve zoektocht te ondernemen achter de schermen van ons historisch centrum. Zo kunnen ze op hun eigen tempo ons rijke patrimonium ontdekken.”

“Lopen draait zeker niet altijd om het behalen van een toptijd, het kan ook een fijne manier zijn om een stad te verkennen. De Brugge Urban Trail bestaat nu enkele jaren, maar de Brugse binnenstad gaf nog lang niet al haar geheimen prijs. Op 10 november wacht de deelnemers heel wat nieuwe verborgen plekjes en passages door charmante gebouwen. Een niet te missen sportieve ervaring dus”, zegt schepen van Sport Franky Demon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?