Jawoord op loopschoenen

Geen trouwjurk of ceremoniewagens voor David Van Vooren (45) en Patricia Verschuere (47). Nee, het koppel uit Eeklo trouwde het voorbije weekend in ware loopstijl. Gevolgd door een puffende suite van een 80-tal familieleden en vrienden liep het koppel naar het stadhuis om elkaar het jawoord te geven.

Patricia en David zijn fervente lopers met elk al heel wat marathons en ultra’s op hun palmares. Afgelopen weekend stapten ze in het huwelijksbootje en ze deden dat in hun eigen stijl. De plechtigheid stond bol van de symboliek met heel wat knipogen naar hun favoriete hobby. Zo zat het bruidsboeket in een bidon terwijl de trouwringen niet op een fluwelen kussentje lagen, maar wel aan de veters van een loopschoen waren vastgeknoopt. Alle stoelen van de trouwzaal in het stadhuis waren gedrapeerd met een loopshirt.

Ook de huwelijksreis wordt iets speciaals want Patricia zal op 25 september starten in de Spartathlon. In minder dan 36 uur hoopt ze de 246 kilometer tussen Athene en Sparta te overbruggen om dan de voeten van het standbeeld van Leonidas te kussen. Omwille van een knieblessure moet David afhaken voor deze wedstrijd, maar hij zal zich in Griekenland ongetwijfeld ontpoppen tot de steun en toeverlaat van zijn kersverse echtgenote.

Onder het goedkeurende oog van burgemeester Koen Loete weerklonk er een overtuigend “ja” in Eeklo, dat dit jaar zijn 775e verjaardag viert. Het inspireerde de burgemeester om het koppel een extra uitdaging voor te schotelen. Als ze er dit najaar in slagen om samen met enkele vrienden minstens 775 minuten in Eeklo te lopen, dan mogen David en Patricia op reis naar één van de zustersteden van de Oost-Vlaamse stad. En weer klonk er een enthousiaste “ja”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?