Jacques Borlée loopt Ekiden voor SOS Kinderdorpen

Jacques Borlée loopt op 17 oktober samen met zijn kinderen de Acerta Brussels Ekiden. Hij doet dat ten voordele van SOS Kinderdorpen, waarvan hij vanaf nu een van de ambassadeur is.

De familie Borlée loopt al jaren mee op de Acerta Brussels Ekiden ten voordele van SOS Kinderdorpen. De hulporganisatie stelde vandaag dan ook niet toevallig Jacques Borlée voor als nieuwe ambassadeur. De ex-topsprinter en succescoach is de laatste in een rijtje waartoe ook Vincent Kompany, Kim Gevaert, Gabriel Rios, Kim Clijsters, Tom Lenaerts en Ronny Mosuse behoren.

Jacques Borlée zal op 17 oktober opnieuw deelnemen aan de Acerta Brussels Ekiden samen met zijn kinderen. Ze zamelen daarbij geld in om de basisschool van het SOS Kinderdorp in Kinshasa te steunen. Vader Borlée roept bedrijven dan ook op om het project te steunen. Om deze actie extra in de verf te zetten liep hij vanochtend samen met mensen van SOS Kinderdorpen in Ekiden-stijl langs een aantal bedrijven in het Brusselse.

Niet toevallig Congo

Dat de Borlées net het SOS Kinderdorp in Kinshasa steunen is geen toeval. Jacques Borlée werd in 1957 immers geboren in Stanleystad (het huidige Kisangani) in het noordoosten van DR Congo, waar zijn vader gouverneur was. De Borlées moesten Congo in 1960 in zeven haasten verlaten, maar Jacques vergat het land nooit.

In 2013 ging Jacques Borlée een eerste keer op bezoek in het SOS Kinderdorp nabij Kinshasa. Op die reis naar Kinshasa gaf de tweevoudige trainer van het jaar atletieklessen aan de kinderen en jongeren van het kinderdorp. Hij liet ze proeven van de 60m horden, 50 en 200m sprint, verspringen, speerwerpen en kogelstoten. Na dat bezoek zorgde hij ervoor dat de atletiektrainingen, onder begeleiding van een universiteitsstudent, het hele jaar door konden plaatsvinden.

Jacques Borlée: “SOS Kinderdorpen is een organisatie die een duidelijk engagement heeft naar de kinderen die het opvangt, vanuit een sterke structuur. Dat voel en zie je aan alle details. Ik ben dan ook blij dat ik mij kan inzetten om hier verder aan te bouwen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?