Ironisch loopevent zamelt geld in voor goede doel

Loopevents hoeven niet altijd voor supergetrainde, ambitieuze sportievelingen te zijn. Dat bewijst een ironische 'fun run' van 500 meter met als voornaamste doel: plezier maken én geld inzamelen voor het goede doel.
Mensen wiens sportiefste prestatie erin bestaat om achter de trein aan te hollen omdat ze ’s morgens weer eens te lang liggen ‘snoozen’ hebben, of die van de parking tot in de supermarkt stappen om een verse lading snoep in te slaan ook al als een workout beschouwen… Ze bestaan (niks mis mee, by the way!) én er is voortaan ook voor hen een ideaal running event…
In Boerne, in de Amerikaanse staat Texas, vindt op 5 mei de allereerste 0,5 km-loopwedstrijd plaats. De organisatie noemt het ’the running event for the rest of us’. Het doel van dit ironische running event is om geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk ‘Blessings in a Backpack’. Deze organisatie verzamelt voedsel voor minderbedeelde kinderen in Amerika.
De Boerne 0,5K wordt een echte ‘fun run’. Iedereen is uiteraard welkom (de ‘underachievers’ zelfs het meest van al!) en de deelnemers krijgen veel incentives om hun ‘krachtprestatie’ tot een goed einde te brengen. Zo kunnen ze genieten van een fris biertje voor de start én als beloning nadien. Ook onderweg wordt er voldoende bevoorrading voorzien in de vorm van een koffiestand en een donutkraam. Kwestie dat de sportievelingen zeker voldoende energie kunnen inslaan tot het bittere eind van de race. Natuurlijk kan ook de heroïsche finishfoto niet ontbreken!
Tot grote verrassing van de organisatoren was het event in een mum van tijd uitverkocht. Geef ons maar een run van 5, 10 of meer kilometer. Maar dit is best een geslaagd initiatief voor een grote doelgroep. En als er geld ingezameld kan worden voor het goede doel, dan kunnen we dit alleen maar toejuichen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?