Inschrijvingen DVV Antwerp 10 Miles & Marathon geopend!

De 29ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon heeft heel wat nieuwigheden in petto op zondag 27 april 2014. De inschrijvingen voor het grootste loopevenement van Vlaanderen zijn nu geopend!

Tot 40.000 lopers worden verwacht op 27 april. Daarmee is het deelnemersaantal op tien jaar tijd vertienvoudigd. ‘Meer deelnemers én meer comfort’, dat wordt het motto van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon volgend jaar. Een aantal vernieuwingen zorgen er dan ook voor dat het event nog vlotter zal verlopen.

“Eerst en vooral wordt het programma gespreid over een volledige dag”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “De DVV Antwerp Marathon start om 9u, gevolgd door de Chiquita Kids Run om 11u en de DVV Antwerp Short Run om 12u. Tot vorig jaar zaten alle andere afstanden gebald in de namiddag. Vanaf nu staan daar alleen nog de ASICS Ladies Run (13u) en de DVV Antwerp 10 Miles geprogrammeerd. Door die spreiding zal ook de verkeersstroom naar en van Linkeroever vlotter verlopen.”

Het loopcomfort zelf wordt aangepakt door de 10 Miles in drie waves op te delen. Op basis van hun doeltijd worden deelnemers in de juiste wave geplaatst, waarbij de snelste lopers in de eerste wave terechtkomen. Wie inschrijft, krijgt meteen te weten in welk blok hij of zij start. Per wave zullen 8.000 à 9.000 lopers starten.

“Door deze maatregelen hoeven we ook in 2014 geen deelnemerslimiet op te leggen. Tot enkele minuten voor de start kunnen lopers nog inschrijven voor een van de verschillende afstanden. Voor een evenement van deze grootte zijn we daarin uniek in de wereld”, besluit Greg Broekmans.

Nog een nieuwigheid in 2014: deelnemers aan de 10 Miles krijgen bij hun inschrijving een exclusief 10 Miles loopshirt. Online inschrijven kan sinds vandaag op de officiële website.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?