Inschrijvingen 38ste editie Baloise Antwerp 10 Miles openen vrijdag om 8u30

Op zondag 21 april 2024 vindt de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles plaats. Inschrijven voor het grootste loopfeest van het land kan vanaf vrijdag 8 december om 8u30.

37.500 lopers namen deel aan de voorbije editie van de Baloise Antwerp 10 Miles. 31.000 onder hen liepen de eigenlijke 10 miles, 4700 kozen voor de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run en 1800 kinderen tussen de 4 en 12 genoten van de Kids Mile van 1,8 km. Deze drie afstanden staan ook in 2024 weer op het menu.

De 10 miles-afstand was het voorbije voorjaar voor het eerst volledig volzet. “We verwachten dat de editie 2024 nog sneller volzet zal zijn. Wie de loopklassieker door de Kennedy- en Waaslandtunnel volgend jaar niet wil missen, wacht dus best niet te lang om in te schrijven”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “Beide tunnels staan uiteraard opnieuw op het menu, maar de rest van het parcours wordt pas later bekendgemaakt.” De inschrijvingen voor de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles openen vrijdag om 8u30.

Om het loopcomfort voor de deelnemers te verhogen zullen er in 2024 vijf in plaats van vier startwaves zijn. De waves starten met een interval van 25 minuten. Het startschot voor de eerste wave weerklinkt om 13u05, de eerste lopers van de vijfde en laatste wave beginnen om 14u45 aan hun tocht van 10 mijl door Antwerpen. De deelnemers aan de Baloise Antwerp Short Run mogen al om 11u30 op pad gaan. De Kids Mile, waaraan net als dit jaar scholen gratis zullen kunnen deelnemen, is om 10u30 de opener van de 38ste Baloise Antwerp 10 Miles.

Baloise steunt ‘de onklopbaren’

“De Baloise Antwerp 10 Miles moet een echt loopfestival worden voor iedereen”, zegt Liesbeth Laureys, directeur marketing en digital van Baloise. “We willen op 21 april zo veel mogelijk mensen op de been brengen. Want samen sporten en supporteren motiveert. Baloise gaat ‘the extra mile’ om van de Baloise Antwerp 10 Miles een topeditie te maken. De komende weken gaan we daarom onze medewerkers, makelaars, vrienden en familie extra motiveren om lid te worden van het Baloise team. Bovendien steunen we dit jaar ook het beweegtraject ‘Onklopbaar’ van de UZA foundation, een beweegprogramma van het UZA voor patiënten met diverse aandoeningen zoals kanker, Parkinson, hart- en beroertepatiënten. Deze patiënten bereiden zich in 20 weken voor op een deelname aan de Baloise Antwerp 10 Miles. Voor elk lid van het Baloise-team schenken wij 15 euro aan ‘de onklopbaren’ van de UZA Foundation. Op die manier willen we als Baloise tonen dat sport en gezondheid hand in hand gaan.”

Bart De Wever: “Uitstekend cadeau voor onder de kerstboom”

Antwerps burgemeester Bart De Wever kijkt nu al uit naar zondag 21 april. “Met de feestdagen voor de boeg, nadert ook de tijd van de goede voornemens. Voor wie het nieuwe jaar echt in beweging wil zetten, is er daarbij geen beter voornemen dan de 10 Miles. Omdat een vroege inschrijving de beste garantie is op een goede voorbereiding, is de 10 Miles een uitstekend cadeau voor onder de kerstboom. Persoonlijk zet ik de 10 Miles op mijn agenda als ijkpunt van mijn sportieve doorstart na een maandenlange post-covid pauze. Ik hoop van er veel medelopers te mogen verwelkomen!”

Antwerps schepen van Sport Peter Wouters: “Eindelijk je eerste 10 Miles kunnen afvinken, de brandende ambitie om je persoonlijk record aan te scherpen, het resultaat van een uit de hand gelopen weddenschap of het heerlijke vooruitzicht om je onder te dompelen in de unieke sfeer van het grootste loopfeest van Vlaanderen. Wat de drijfveer voor je deelname ook is, de Baloise Antwerp 10 Miles biedt redenen genoeg om te bewegen. Uitlopen kan op adrenaline, maar zeker als sportschepen beveel ik aan om tijdig een conditionele basis te leggen. Stel dus niet uit tot morgen wat je vandaag nog kan doen. Dat geldt ook voor je inschrijving.”

Baloise Antwerp Park Miles = ideale voorbereiding

Een conditionele basis leggen en al eens stevig de benen testen kan bijvoorbeeld op zondag 28 januari tijdens de derde editie van de Baloise Antwerp Park Miles, speciaal georganiseerd als voorbereiding op de échte 10 Miles. In deze gezellige voorbereidingsloop van 5, 10 of 20 km doorkruisen de deelnemers enkele groene oases aan de oostkant van de stad, zoals domein Ertbrugge en de Bremweide. Ook een passage door het Bosuilstadion en Fort 2 in Wommelgem staan op het programma. Start en finish liggen bij Sportoase en Runners’ lab (Park Groot Schijn).

PRAKTISCHE INFO BALOISE ANTWERP 10 MILES

Programma zondag 21 april 2024:

• 10u30: Kids Mile 1,8 km (4-12 jaar)
• 11u30: Baloise Antwerp Short Run (6,8 km)
• 13u05: Baloise Antwerp 10 Miles (start in 5 waves: 13u05 – 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)
• Laatste start Kids Mile: 10u50
• Laatste start Baloise Antwerp Short Run: 11u55
• Laatste start Baloise Antwerp 10 Miles: 15u05

Meer info & inschrijvingen:

De online inschrijvingen openen op vrijdag 8 december om 8u30.

www.baloiseantwerp10miles.be

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.