Inschrijvingen 37ste editie Baloise Antwerp 10 Miles geopend

Op zondag 23 april 2023 vindt de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles plaats en je kan je nu al inschrijven voor het populairste loopevent van België! "Een vroege inschrijving is de beste garantie op een goede voorbereiding”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Het grootste loopfeest van het land zal op zondag 23 april om 10u30 van start gaan met een Kids Mile van 1,8 km voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een uur later weerklinkt het startschot voor de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run. De eerste startwave van de 10 miles vertrekt om 13u30, de vierde en laatste om 14u45. Op die manier worden de tienduizenden deelnemers op het 16 km lange parcours maximaal gespreid. Het loopcomfort van de deelnemers staat voorop.

Dit jaar mocht de Baloise Antwerp 10 Miles liefst 30.500 lopers verwelkomen. De populairste afstand is uiteraard de 10 miles zelf. Ruim 80% van de deelnemers koos voor de iconische run van 16 km door de Kennedy- en Waaslandtunnel.

“Een ideaal geschenk voor onder de kerstboom!”

Antwerps burgemeester Bart De Wever: “Ik wens alle Vlaamse lopers warme en fijne feestdagen toe. Laat de Baloise Antwerp 10 Miles daarbij zeker een van de goede voornemens zijn! Een vroege inschrijving is de beste garantie op een goede voorbereiding. De Baloise Antwerp 10 Miles is dus een ideaal geschenk voor onder de kerstboom! Laat ons 2023 al meteen in beweging zetten.”

“Loopfestival voor iedereen”

“De Baloise Antwerp 10 Miles moet een echt loopfestival worden voor iedereen”, zegt Liesbeth Laureys, directeur marketing en digital van Baloise. “We willen op 23 april zo veel mogelijk mensen op de been brengen. Want samen sporten en supporteren motiveert. Baloise gaat ‘the extra mile’ om van de Baloise Antwerp 10 Miles een topeditie te maken. De komende weken gaan we daarom onze medewerkers, makelaars, vrienden en familie extra motiveren om lid te worden van het Baloise team. Wij mikken alvast op minstens duizend lopers en supporters. Om dat te realiseren worden verschillende motiverende acties georganiseerd. Samen trainen voor de Baloise Park Miles in januari is daarbij meteen een mooie opwarmer.”

“Een dag vol beweging en beleving”

“Ik weet alvast waar ik die vierde zondag van april te vinden zal zijn”, aldus Antwerps schepen van Sport Peter Wouters. “Het blijft een onbeschrijflijk gevoel om op de startknop te drukken en die indrukwekkende mensenzee zich op gang te zien trekken. Ook in 2023 rekent Sporting A op tienduizenden lopers en supporters die kuiten en stembanden smeren om te knallen op het grootste loopfeest van Vlaanderen. Noteer de datum van de Baloise Antwerp 10 Miles dus in je agenda, schrijf je in en maak je op voor een dag vol beweging en beleving.”

Baloise Antwerp Park Miles

Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Deze run van 5, 10 of 21 km door de prachtige parken aan de oostkant van de stad is de officieuze kick-off van het loopjaar 2023. Highlight wordt ongetwijfeld de passage door het Bosuilstadion. Meer info en inschrijvingen via www.baloiseantwerpparkmiles.be.

PRAKTISCHE INFO BALOISE ANTWERP 10 MILES

Programma zondag 23 april 2023:

• 10u30: Kids Mile 1,8 km (4-12 jaar)
• 11u30: Baloise Antwerp Short Run (6,8 km)
• 13u30: Baloise Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)
• Laatste start Kids Mile: 10u50
• Laatste start Baloise Antwerp Short Run: 11u55
• Laatste start Baloise Antwerp 10 Miles: 15u05

Meer info & inschrijvingen:

De online inschrijvingen openen op vrijdag 9 december om 11u.

www.baloiseantwerp10miles.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?