Inschrijvingen 10 km van Brussel geopend

Op zondag 19 april vindt de allereerste 10 km van Brussel plaats met start in het Koning Boudewijnstadion en een spectaculaire indoor finish in Paleis 12. De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend!

De start op de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar op 11 september de AG Insurance Memorial Van Damme plaatsvindt, is symbolisch. De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er niet minder dan 24 (!) gerealiseerd in Brussel. Net als Paul Tergat, Haile Gebreselassie en Kenenisa Bekele zullen de duizenden deelnemers starten op de piste van het Koning Boudewijnstadion.

“Met dit evenement willen we de band die Brussel heeft met de 10 km nog versterken en het publiek ook zelf de kans geven om net als Renaud Lavillenie of Usain Bolt een startnummer van de AG Insurance Memorial Van Damme op te spelden”, zegt Wilfried Meert, organisator van de Memorial.

Paleis 12

Na een prachtig parcours door de parken van het Heizelplateau en een passage langs ondermeer het Atomium, volgt de apotheose in de gloednieuwe concerttempel Paleis 12 voor een spectaculaire indoor finish met lichtshow en dj’s.

Deze nieuwe loopwedstrijd over 10 km (of 5 km voor beginnende lopers) in het laatste weekend van de paasvakantie valt ideaal als voorbereiding op de DVV Antwerp 10 Miles of de 20 km door Brussel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?