Inschrijven voor 43ste editie ENGIE Dwars door Brugge kan vanaf vrijdag

Op zondag 12 mei vindt de 43ste editie van ENGIE Dwars door Brugge plaats. In deze topklassieker onder de stadslopen hebben de deelnemers keuze uit een parcours van 5 of 15 km, dwars door het prachtige historische centrum van Brugge. De inschrijvingen openen vrijdag om 10u.

Met zijn 43 edities is ENGIE Dwars door Brugge een van de oudste en meest traditierijke stadslopen van het land. Het parcours kronkelt door hartje Brugge langs bekende straten en pleinen als Het Zand, de Steenstraat, de Grote Markt, de Burg, de Rozenhoedkaai en de Dijver. Voor het derde jaar op rij lopen de deelnemers ook door het mooie Minnewaterpark.

De start van de 15 km wordt om 11u gegeven op het plein onder de Balkonrotonde. De finish ligt op Domein Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat. De deelnemers aan de 5 km gaan om 10u15 van start nabij het Begijnhof in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, ter hoogte van het Minnewater. Net als de lopers van de 15 km finishen ook zij bij Ter Groene Poorte. Speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de Persil Kids Run. Op een traject van 1 km mogen zij zich zondag al eerste uitleven. Het startschot voor hen weerklinkt om 9u45.

Schepen van Sport Franky Demon: “Brugge kreeg recent mooie cijfers op het sportieve rapport. Uit de Stadsmonitor, een driejaarlijkse burgerbevraging, blijkt dat zowat 60% van onze inwoners minstens wekelijks gaat sporten. Daarmee zit Brugge in de top 3 van alle centrumsteden. Uit cijfers van de sportstudie die we vorig jaar lieten maken, blijkt bovendien dat lopen op de tweede plaats staat bij de favoriete recreatieve sporten. Dat we dan ook heel wat inspanningen leveren richting onze lopers, mag duidelijk zijn. In Assebroek wordt hard gewerkt aan een gloednieuwe atletiekpiste die tegen deze zomer klaar moet zijn. In samenwerking met Howest zetten we ook opnieuw het traject ‘Op naar Dwars door Brugge’ op. Dit jaar voor het eerst ook voor blinden en slechtzienden. Dwars door Brugge is dan ook een echte loopklassieker, een uitdaging op maat van het grote publiek – jong en oud, ervaren of getraind, beginner of pure recreant – iedereen is welkom en kan genieten van het unieke loopparcours dwars doorheen onze mooie, historische stad. Veel succes aan alle deelnemers!”

ENGIE Dwars door Brugge is op zondag 12 mei de tweede manche van de ENGIE Running Tour 2024, na de ENGIE Knokke Run van 1 mei. De andere stadslopen op de kalender zijn Gent (26 mei), Namen (8 september), Mechelen (29 september) en Hasselt (6 oktober). “Bij ENGIE ondersteunen we uit volle overtuiging initiatieven waar iedereen zijn plaats kan vinden, ongeacht achtergrond of profiel: mannen, vrouwen, jongeren, volwassenen, met of zonder beperking, ervaren of gelegenheidssporters, … En als voortrekker van de energietransitie willen we ook dat onze evenementen sterke boodschappen uitdragen rond het respect voor de wereld rondom ons”, zegt Florence Muls, Chief Communications & CSR Officer bij ENGIE.

PRAKTISCHE INFO ENGIE DWARS DOOR BRUGGE

Programma zondag 12 mei 2024:

• Vanaf 08u30: afhalen deelnamepakket
• 9u45: Persil Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
• 10u15: ENGIE Dwars door Brugge 5 km
• 11u00: ENGIE Dwars door Brugge 15 km

Locatie:

• Start Persil Kids Run 1 km & ENGIE Dwars door Brugge 15 km: Balkonrotonde
• Start ENGIE Dwars door Brugge 5 km: Minnewater – Prof. Sebrechtsstraat
• Finish alle afstanden: Spoorwegstraat

Meer info en inschrijvingen:

www.engierunningtour.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.