Indoormarathon voor Rwandese kinderen

Om de Rwandese kinderen een echte kans te geven en ervoor te zorgen dat ze naar school kunnen gaan, organiseert Aspria samen met 11.11.11 een 'Solidaire Indoor Marathon' op zaterdag 22 oktober.

Aspria verbindt er zich met deze ‘Solidaire Indoor Marathon’ toe de NGO koepelorganisatie CNCD-11.11.11 en haar 11.11.11-actie te steunen. Aspria zet dan ook letterlijk alle deuren open voor iedereen die haar of zijn steentje wil bijdragen voor de kinderen in Rwanda. Hiervoor kan men deelnemen aan het sportevenement en steunt men het Project 11.11.11 – Kinderrechten opgezet in Rwanda door de vereniging Action Développement Parrainages Mondiaux, lid van CNCD-11.11.11.

De ‘Solidaire Indoor Marathon’ vindt plaats op zaterdag 22 oktober vanaf 11:00, gelijktijdig in de 3 Brusselse Aspria Clubs (Aspria Arts-Loi, Aspria Avenue Louise, Aspria La Rasante). Iedereen die sport met solidariteit wil samenbrengen, krijgt hier de kans toe op de loopband of op de spinningfietsen.

De deelnemers kunnen voor een bijdrage van 15 euro – of beter nog via sponsoring – 30 minuten lopen of spinnen. Tijdens de marathon wordt de sfeer erin gehouden door dj’s en live muzikanten. De dag wordt afgesloten met een cocktail en tombola waardoor het ingezamelde bedrag zeker nog zal verhogen. De runners en/of spinners die de meeste giften hebben verzameld, krijgen tijdens de cocktail een symbolische Solidariteit Noord-Zuidmedaille.

De opbrengst van de Indoor Marathon gaat naar onder meer 60 jonge Rwandezen tussen 14 en 20 jaar die geen school hebben gelopen. Ze zullen leren lezen en schrijven en ook een vak aangeleerd krijgen. Het project steunt verder nog de alfabetisering en beroepsopleiding van 200 jonge ongeletterde Rwandeesjes die verdreven werden en nu in het dorpje Rilima in het noordoosten van Rwanda wonen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?